Brevetten ligfietsen

Gepubliceerd op

Ligfietsers zijn vaak veelfietsers. En onder die veelfietsers zijn er ook die dat als voorbereiding doen op het grote werk, Parijs-Brest-Parijs. Een tocht van 1200 km, die in een beperkte tijd verreden moet worden. En om dat te mogen fietsen dien je daarvoor een aantal proeven van bekwaamheid verreden te hebben, de zogenaamde brevetten.

Op dit moment wordt er zo'n brevet verreden in de omgeving van Zwolle. Een van de deelnemers is op een Optima Baron live te volgen, via zijn website.

Pieter Jan Bouma heeft een website gebouwd waarmee het thuisfront en andere geïnteresseerden precies op de hoogte zijn van waar hij zich bevindt. Zo is hij op het moment van dit schrijven in de omgeving van Hoogeveen en op weg naar het derde controlepunt. Hij heeft al ruim 240 km van zijn totale tocht van 420 km er op zitten. gisteren om 21:00 uur is hij vertrokken en heeft de hele nacht door gereden. Met hem rijdt in ieder geval 1 andere ligfietser Baup op zijn Raptobike.

Meer info over de brevetten is te vinden op de website van de randonneurs brevetten.

Reacties

twilwel op za 07 mei 2011 om 16:16

Grappig, hopelijk ook zoiets beschikbaar voor ROAM.

lighans op za 07 mei 2011 om 19:56

Harry, dat hangt er vanaf of je daar internet hebt op je telefoon. GPS kost je niets, maar "roaming" in het buitenland kost je kapitalen.

Maar misschien is er een Amerikaan die het idee van Pieter Jan kan overnemen? Leuk voor op de ROAM website.

HvS op za 07 mei 2011 om 21:26

Leuk om te zien dat mn oude baron nog steeds rondfietst (of Pieter Jan moet al aan zn 2e bezig zijn)

@Hans & Harry:
ook in het buitenland is betaalbaar internet via je mobiel betaalbaar te krijgen, maar dan moet je wel een ander sim-kaartje regelen. Er zijn speciale aanbieders die dat soort dingen tegen een aanvaardbare prijs aanbieden, zoals deze: http://www.abroadband.com/ (overigens zelf nog niet geprobeerd, dus ik weet niet hoe goed het werkt)

teuben op zo 08 mei 2011 om 14:52

Ehm... wat is ROAM?

bouma op zo 08 mei 2011 om 22:58

@Hans H. en Harry:
In principe kan iedereen die een zelfde GPS tracker aanschaft (ca. 65 euro) zijn positie op mijn website zichtbaar maken.
De hoeveelheid verstuurde data valt erg mee, maar zal in het buitenland wel een stukje duurder zijn.
Handigste zou inderdaad zijn om dan een Amerikaanse SIM-kaart te kopen.

@Hans van Schoot:
Ja, dat is inderdaad nog steeds jouw oude Baron, alhoewel er inmiddels wel het een en ander aan veranderd is. De Quest is wel sinds kort door een ander exemplaar vervangen.

bjornw op ma 09 mei 2011 om 15:49

Samen met mijn RaptoBike heb ik in 2009 de LEL gereden [http://www.londonedinburghlondon.com/] vorig jaar de lowlands1200 [http://www.lowlands1000.nl] en dit jaar de PBP [http://www.parisbrestparis.tv/index.php/en], als ligger ben je nog steeds in de minderheid bij dit soort evenementen, hoewel het er steeds meer worden.

baup

bjornw op ma 09 mei 2011 om 16:01

De vereniging van audax randonneurs vind je hier:
http://www.ern-ossendrecht.nl/

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.