Ontwikkeling ligfiets.net in hogere versnelling

Gepubliceerd op

Met de introductie van het nieuwe ligfiets.net is een jaar geleden een flinke stap gemaakt in het vernieuwen van deze hooggewaardeerde internet site. Helaas is sinds dat moment maar erg weinig zichtbaar geworden van het werk dat er na de lancering in de site is gestopt. Daar gaat nu verandering in komen.

De programmeurs en ontwikkelaars van ligfiets.net hebben niet stilgezeten in het afgelopen jaar, maar veel van de activiteiten zijn vrij onzichtbaar gebleven. Ook blijkt dat er gewoon heel erg veel werk te verrichten valt, te veel om volledig op basis van vrijwilligerswerk binnen acceptabele termijn af te ronden. Het team wordt daarom per direct aangevuld met een ingehuurde professional die full time aan de slag zal gaan, in goed overleg met het huidige team.

In de komende weken zullen de resultaten hiervan ook voor de dagelijkse gebruikers zichtbaar gaan worden.

Bezoekers van de site zijn er in verschillende groepen: mensen die gewoon komen kijken, zonder in te loggen of een account te hebben. Zij zullen merken dat de verschillende rubrieken die nu nog in de - bevroren - oude website zitten, een voor een overgeheveld gaan worden naar de nieuwe site. Het aantal doorverwijzingen zal daardoor steeds verder afnemen.

Dan zijn er mensen, vaak meer regelmatige bezoekers, die wel een account hebben en regelmatig inloggen op ligfiets.net. Zij zullen ook merken dat er een keuze zal komen om langer ingelogd te blijven dan op dit moment het geval is, een wens die al door velen is geuit.

De derde groep gebruikers zijn zij die niet alleen inloggen, maar ook inhoud maken voor de site, zoals bijvoorbeeld het plaatsen van evenementen op de agenda. Het bekijken van de inschrijvingen zal binnenkort direct kunnen door degene die het evenement heeft geplaatst en niet meer afhankelijk zijn van de tussenkomst van een webmaster.

Dit en nog veel meer zal de komende tijd zichtbaar worden, door de gezamenlijke inspanning van het hele team. Zodat we niet alleen samen trots zijn op ligfiets.net, maar het ook blijven!

Reacties

thijsvk op ma 02 mei 2011 om 17:43

Zou mooi zijn als er een aparte sectie komt waar geregistreerde gebruikers hun foto's en video's kunnen plaatsen, of verwijzingen naar eigen webspace met die content. En dan met tags naar evenementen voor zoekgemak.
I.i.g. goed bezig, mooi om te horen dat er vooruitgang geboekt wordt.
KUTGW

jellebakker op ma 02 mei 2011 om 18:46

Is het niet wat om een forum te beginnen op deze site?

Helaas zijn er nog steeds menu links die naar een "under construction" pagina wijst, o.a. wat ze zeggen, oproepen, vvv(faq)... Hopelijk wordt er hier ook aan gewerkt.

MaartenSneep op ma 02 mei 2011 om 21:46

@Thijs: Er is http://fotos.ligfiets.net, het fotoarchief van de vereniging. we willen hier geen 'flash-dump' site van maken, vandaar dat de toegang beperkt is. Maar als we na een evenement goede foto's van je krijgen, dan willen we die zeker in het archief hebben. Binnenkort zal er een foto redacteur actiever worden om na evenementen mooie foto's te verzamelen.

Video is al snel erg groot. In de commentaren bij een evenement een link naar YouTube/Vimeo/… zetten werkt waarschijnlijk het beste. Als er meer materiaal nodig is voor een groter project, dan volgt er wel een oproep.

@Jelle: Het is nu mogelijk om te reageren op nieuwsberichten. Dat is nog geen forum, maar stuurt de discussie waarschijnlijk beter dan een standaard forum. Er is natuurlijk ook de LML. Voldoet tot nu toe uitstekend - en vraagt geen werk van een klein team van vrijwilligers. En ja, ook de onderdelen die nu op de oude site staan moeten nog over. De belangrijkste: de zelfbouwhoek, maar ook wat ze zeggen (zie ook LML), faq, …

Het is goed te zien dat er voortgang is. Ik denk dat het bekijken van de inschrijvingen prioriteit heeft, zonder dat wordt het organiseren van Cycle Vision wel heel lastig.

khoos op di 03 mei 2011 om 13:43

Nu nog (weer) werkende toegang via IPv6!

MaartenSneep op zo 15 mei 2011 om 22:45

Er is nu een nieuwe versie van ligfiets.net actief. Je kan nu ingelogd blijven. Ook is het voor organisatoren nu mogelijk om details van de inschrijvers op te vragen. Dit zijn de eerste wijzigingen die in dit bericht zijn aangekondigd.

Mooi werk webmasters!

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.