Flevobike fietsen met electrische ondersteuning

Gepubliceerd op Thu, 21 Apr 2011 12:05:00 +0200

Flevobike maakt op zijn website bekend dat de typen Greenmachine en Orca velomobiel (voorheen Versatile) leverbaar worden met electro ondersteuning. Goed nieuws is dat bestaande gebruikers ook hun fiets kunnen laten ombouwen.

De site van Flevobike geeft prijzen en details van de nieuwe fietsen. Vooralsnog geeft de website aan dat het prototype op de duitse beurs Spezi te zien zal zijn. We gaan er echter van uit dat ook de fiets ook op de nederlandse beurs Cycle Vision te zien zal zijn, dat scheelt zo'n slordige 1000 kilometer reizen voor de meeste mensen (Utrecht-Germersheim is 480 kilometer).

Het ombouwen van bestaande fietsen kost naar raming ongeveer 150 euro extra bovenop de standaardprijs.
De fabrikant volgt dezelfde denkwijze als die bij de Flyer type ebike worden toegepast namelijk dat de ondersteuning in de aandrijflijn wordt verwerkt en dat daarmee een zeer goede interactie tussen gebruiker en electromotor wordt bereikt.

Reacties

Andre op Thu, 21 Apr 2011 13:32:30 +0200

Natuurlijk staat Flevobike ook op Cycle Vision. Op de site hebben we nu de Spezi genoemd omdat deze volgend weekend gehouden wordt. We hebben de datum van Cycle Vision in het artikel toegevoegd.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst log in of register.