Cygnus hpv team met bekende namen op jacht naar records

Gepubliceerd op

Pieter Pas schreef ons een bericht die we naar het bekijken van de site wel heel interessant vinden. Het doel van het Cygnus team is om records op de fiets te verbeteren. Ze richten zich op 200m sprint, 1 uursrecord, 6 uurs race, 24 uurs race en Parijs-Brest-Parijs

Op de site cygnus-hpv.nl is te lezen en te zien over een recordfiets in ontwikkeling. Daar word niet geschuwd om nieuwe ideeën in te zetten voor deze recordfiets. Zo zie je carbon kettingbladen, volledig handgemaakte trapas en cranks, en zo te zien geen raam, maar camera's.

Maar het team is misschien nog wel opmerkelijker. De top van het Nederlandse raceligfietsen heeft zich gebundeld in dit team. Hans Wessels, David Verbroekken, Arjen van Noordenne, Thomas van Schaik, Jan-Marcel van Dijken en Jan van Steeg zijn klinkende namen. Opvallend is dat gekozen is voor mensen die en hard kunnen fietsen maar ook technische achtergrond bezitten.

Ieder lid heeft daarbij zijn specialiteit wat racen betreft. Navraag bij Pieter leert dat de volgende verdeling is gemaakt:
Hans Wessels: 1 uur, 6 uur, 24 uurs, PBP
Jan Marcel van Dijken: 200m sprint, 1 uur
Thomas v Schaijk: 1 uur, 6 uur
David Verbroeken: 200m sprint, 1 uur
Pieter Pas: 200m sprint (Trike), 1 uur (Trike)
Jan v Steeg: 6 uur, 24 uur PBP

Als je bovenstaande vergelijkt met het team van HTP Delft, is duidelijk dat dit "vriendenclubje" heel veel kennis en ervaring heeft. En het team van HTP Delft richt zich volledig op de 200 meter sprint, waar dit team op meerdere disciplines durft in te zetten.

We houden beide teams natuurlijk in de gaten.

Reacties

RaptoBike op di 19 apr 2011 om 11:39

Even een kleine correctie: het Delft team richt zich op 200 meter en uur. Er zijn voor beide events 2 rijders geselecteerd.

MarkJRullens op di 19 apr 2011 om 12:26

Dat wordt weer een goede Nederlandse vertegenwoordiging met HPTeam Delft en Cygnus in Battle Mountain, dit is wel een een sterk team met veel ervaring.
Mij benieuwen of ze de fiets(en) komen showen op Cycle Vision.
Je bent me net even voor met de correctie Arnold :)

GertJan op di 19 apr 2011 om 23:16

Leuk dat team Cygnus er is!

Echter vreemd stukje...

Gr GJ

lighans op wo 20 apr 2011 om 15:04

@Gert-Jan: wat is er vreemd?

Dan kan ik dat aanpassen.

A.vanLent op wo 20 apr 2011 om 16:14

Kijk, dit is nog eens een interessante ontwikkeling!

Jonge honden VS Oude rotten ;)

Leuk, ik ben heel erg benieuwd hoe dit uitpakt.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.