Velodrome wedstrijden Sloten, zeer geslaagd. (+ HD video)

Gepubliceerd op

Zondag werd de 3e en laatste wedstrijd van de wintercompetitie verreden. Buiten was het lekker weer, maar binnen was 'the heat on'.

Laat ik beginnen met de opkomst, weer goed en weer een nieuwe deelnemers. Yvonne toonde durf door op de baan te debuteren met haar roze Quest. Filip, nooit eerder gezien, werd tweede bij de runner-up race. Dat zijn fiets ooit van Eric Beaten was, helpt vast. En, er het onderdeel Keirin werdt gehouden. Snel, spannend, leuk.

De 200m vliegend werd overtuigend gewonnen door Guus. Zijn ronde ging in 11.83 sec. met een gemiddelde van 60,9km/u. Pieter en Hans maakten de top drie compleet.

Bij de dames werd de Kerin gewonnen door 'rookie' Janneke. Ze reed op een Groeneveld lage racer van Elan. Emmy probeerde het flink, maar kwam niet verder dan een tweede plaats.

Bij de heren waren er heel wat voorrondes nodig om tot een finale te komen. Die voorrondes kenden verrassende uitkomsten. Deze vorm van sprint ligt de één beter dan de ander. Winst ging naar Jan in zijn gloedje nieuwe Carbon Quest. Tweede werd Jan-Marcel, gevolgd door Guus, beide op een RazzFazz.

De runner-up race, gereden door de 'langzame' helft van de 200 meter, kende een chaotisch maar leuk verloop. Er werd gedemareerd en teruggehaald dat het een lieve lust was. Regelmatig besloot er iemand dat het sneller moest. Uiteindelijk hadden Peter en Filip het beste opgelet wie welke positie had. Zij werden na 167 rondjes respectievelijk eerste en tweede. Nummer drie, Gerold, finishte op één ronde achterstand. Zijn gemiddelde was 0,4km/u lager dan dat van de winnaard, 43,8km/u.

De wedstrijd van de snelle groep werd gewonnen door Hans. Jan was lange tijd koploper in zijn Q, maar moest helaas stoppen vanwege lichamelijk malheur. Tweede werd Pieter, derde Guus.

Links

Na de wedstrijden mochten de winnaars van de dag en van de wintercompetitie op het podium staan. Er word nu al weer uitgekeken naar de eerstvolgende wedstrijd op een buitenbaan.

Reacties

Rainbow op di 05 apr 2011 om 23:26

Vond het erg gaaf om mee te doen. Bijzondere ervaring. Dit is wel motiverend meer te fietsen (trainen)

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.