Pierre Delorme toch beboet

Gepubliceerd op

Pierre Delorme fietst harder door een park dan is toegestaan. Op 31 maart stond hij voor de politie-rechter.

Op www.20 minutes.fr staat het volgende:

De velomobiel van de geldboete

De magere Pierre Delorme arriveerde gisterochtend kort na half negen voor de rechtbank in Lyon. Na een reis van 404 km in 24 uur in de velomobiel werd de fietser bij de politie-rechter veroordeeld tot een boete van € 35 voor een 'snelheidsovertreding' die hij beging met zijn voertuig in het park Tête d'Or in mei 2010. "Ik wil niet tot last zijn van het gerechtshof", merkte Pierre Delorme op, "dus zal ik de geldboete betalen. Hiervoor zullen we een geldinzameling starten. Ik nodig iedereen uit, die alternatief vervoer wil ondersteunen, om een cent te sturen naar onze vereniging Mode Doux (zachte aanpak)."

"Ik ben meerdere keren verdwaald"

Woensdag was deze computerdeskundige de uitdaging aangegaan om 400 km fietspaden te testen en de praktijk van Modes Doux te verdedigen. "Voordat een route geslaagd is, moet er infrastructuur zijn. Maar gedrag van de automobilist speelt ook mee." Tijdens zijn uitdaging, moest de fietser om tientallen auto's heen rijden die op het fietspad stonden. "In Gratte-Ciel (een wijk met flats in Lyon - red.), bijvoorbeeld, is een autorijschool die haar voertuigen gewoonlijk parkeert op deze voorzieningen. Het is ongelofelijk!" Stelselmatig riep Pierre Delorme de gemeente politie op om deze automobilisten te identificeren. Meestal met succes. De fietser wordt ook gewezen op een schrijnend gebrek aan bewegwijzering. "Er is geen infrastructuur. Ik ben meerdere malen verdwaald, met name in Brignais, waar ik op een woonwagenkamp belandde." De renner zal nu al deze gegevens verzamelen. En hij hoopt de politici aan te moedigen om met de verenigingen, gewijd aan de ontwikkeling van alternatieve vervoerswijzen, te overleggen voor het aanleggen van nieuwe fietspaden.

Gids

Pierre Delorme wil nu "een gids maken voor fietspaden" in Frankrijk en "test heimelijk de voorzieningen die in de steden gerealiseerd zijn, net zoals de Michelin gids voor restaurants", zegt hij. Parijs zou in zijn lijst opgenomen zijn.

Nagekomen: een video van de 24 uurs trip. Duur 50 seconden.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.