Persbericht Cycle Vision verstuurd

Gepubliceerd op

Onderstaand persbericht is vandaag verstuurd.

Cycle Vision naar FlevOnice 25 en 26 juni 2011

In 2011 wordt FlevOnice het toneel voor een bijzonder evenement. Een combinatie van: wedstrijden van ligfietsers, handbikers, roeifietsers en steppers, tenstoonstellingen en een beurs over menselijke mobiliteit.

Dit alles vindt plaats in een beproefde opzet: Cycle Vision is al jaren voor veel mensen het (internationale) ontmoetingspunt voor beurs, probeerparcours, clubtreffen en wedstrijden van mensaangedreven verplaatsing, comfort en snelheid. Versnelling op een luie manier.
Waar? - Flevonice in de Flevopolder, bij Biddinghuizen

Wanneer? Van 25 juni 10.00 uur tot 26 juni 16 uur
Honderden rijders nemen deel aan een wedstrijdprogramma dat verspreid over de banen van Flevonice wordt gehouden. In het restaurant en langs het probeerparcours staan tientallen bijzondere fietsen klaar voor het publiek. Elementen als een beurs-ter-inspiratie en probeerparcours (had je het niet altijd al willen proberen?) staan centraal.

Om helemaal uit je dak te gaan!

Futuristische fietsen binnen hand- en beenbereik!

Spectaculaire wedstrijden!

Achtergrondinformatie
Cycle Vision werd in 1997 voor het eerst voor vooral ligfietsers gehouden. Het evenement vond al plaats op Sportpark Sloten in Amsterdam, op het Circuit van Zandvoort, het RDW testcentrum in Lelystad en in de straten van de stad Tilburg.

Bij Cycle Vision op Flevonice ligt de meerwaarde in het parcours met veel bochten, de lengte van het parcours en het weidse uitzicht. De voorzieningen voor deelnemers en publiek liggen op een zeer hoog peil. Publiek wordt van harte uitgenodigd om alle duurzame, menskrachtgedreven voertuigen te zien en vooral TE PROBEREN !

Al wat er zowel in beleid als innovatie op ligfietsgebied een hoofdrol speelt in de wereld en Nederland is te zien op de beursvloer. Een twintigtal internationale ligfietsbedrijven tonen nieuwe snufjes. Op het probeerparcours kunnen bezoekers ligfietsen zelf proberen. Zo kun je onderzoeken of het waar is dat een ligfiets erg comfortabel is en snel en je bijvoorbeeld geen last krijgt van je achterwerk, polsen of nek zoals dat bij traditionele fietsen nog wel eens het geval is.
Ligfietsen is niet moeilijk.
Bijna iedereen fietst er binnen enkele minuten mee weg
Ligfietsen is onverwachte snel en comfortabel.

Bereid je voor op een bijzondere belevenis.
Naast ligfietsen maak je kennis met bijzondere manieren van menselijke mobiliteit: eenwielers en driewielers, roeifietsen, rug aan rug tandems, handbikes en velomobielen.
Je hebt vast al eens zo’n BANAAN gezien hier is je kans om hem te proberen & verhalen van liefhebbers te horen.

Kinderen kunnen deelnemen aan speciale kinderrace (ook met kinderligfietsen) of activiteiten in de kinderhoek.

Dit jaar wordt opnieuw een lezingenprogramma samengesteld: wat wilde je ook alweer weten over veiligheid, comfort en woon-werk-fietsen? Over speciale fietsrouteplanners? Over luie fietstochten naar verre landen ?
KOMT HET ZIEN EN PROBEREN!
ALLE CRACKS ZIJN ER OM VRAGEN TE BEANTWOORDEN.

Entree en parkeren zijn gratis!

Meer informatie en het volledige programma van Cycle Vision zijn te vinden op www.cyclevision.nl
Er zijn naast Cycle Vision nog een aantal andere dagen door het hele land verspreid waarop je ligfietsen kunt proberen, kijk daarvoor op www.ligfietsopstapdag.nl

Niet voor publicatie:

Voor meer informatie over Cycle Vision kunt u ook de organisatie mailen. Uw mail zal worden beantwoord door J. Dekker, voorzitter en persvoorlichter van het evenement.

cyclevisionorganisatie@ligfiets.net

Internet: www.cyclevision.nl

Meer informatie en highres beelden

het logo is te vinden op deze link
Vrij voor gebruik ter promotie van het evenement met naamvermelding.

Als u zich wilt afmelden van de nieuwsberichten van de Nederlandse ligfietsvereniging mailt u dan naar cyclevisionorganisatie@ligfiets.net

Reacties

RodePioneer op do 03 mrt 2011 om 15:11

Wat een heerlijk leesbaar stuk. Mijn complimenten. Doe de groeten aan de barsten dan ga ik vast over vragen nadenken.

walter op zo 06 mrt 2011 om 17:29

RP zegt het wat sarcastisch, maar ik denk ook dat je met deze tekst niet veel mensen zult lokken. Een redacteur die dit onder ogen krijgt, gooit het waarschijnlijk direct weg.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.