Wedstrijd Alkmaar

Gepubliceerd op

In Alkmaar werd gister de tweede wedstrijd van de wintercompetitie 2011 verreden. Een middag waar Keirin werd uitgeprobeerd en de criteriums gewonnen werden door mensen die dat niet vaak doen.

De 1km tijdrit werd gewonnen door wereldrecordhouder David in een tijd van 1:07:725. Vlak daar achter Robert, ook op een M5 CLR. Op plek drie, nog een David op een RazzFazz met staartstroomlijn.

De afwezigheid van een aantal rijders zorgde ervoor dat er twee wat kleiner dan gebruikelijke groepen reden. Maar, gereden werd er, en goed ook. De debutanten, Michiel en Janneke, reden goed mee met de runners-up. Net als de top vier reden ook zij in een groepje. Samen ga je immers sneller.

De kopgroep reed 43 minuten samen en iedereen deed werk. Afhankelijk van wie er op kop reed varieerde de snelheid tussen de 43 en 45km/u. Met nog twee minuten te gaan waagde, op dat moment nummer vier, Peter de sprong naar voren. Hij was niet meer bij te halen en won op een Gaucho 28 deze race. Tweede werd Emmy op haar Tica, vlak voor de tandem. Gerold kwam tot plek vier op zijn Baron.

Bij de grote jongens gaf Hans lang het tempo aan. Alwin was enige met een Quest en reed zelfstandig zijn rondes. Dat ging goed, hij won deze race. Bij de open liggers vonden op een zeker moment drie rijders dat het tempo wel wat hoger kon. Pieter, Robert en David bezetten plek 2 t/m 4.

links

De volgende, tevens laatste, wedstijd van de wintercompetitie 2011 is op 3 april in Amsterdam. Kijk hier voor meer informatie. Daar word onder andere het onderdeel Keirin verreden. Het uitproberen hiervan in Alkmaar verliep zonder brokken.

Reacties

thelmike op ma 14 feb 2011 om 20:32

Hé Pjotr, geen filmpje? Zijn we daarvoor de hele tijd achter jou gaan hangen ;-)

De tandem

pjotr320 op ma 14 feb 2011 om 22:11

@ Michiel
Nog één dagje geduld. Morgenavond knippen en on-line. Jullie komen er zeker in.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.