Ligfiets& 2011-1

Gepubliceerd op

Ligfiets& is af. Het eerste nummer onder leiding van Jos Hendriks, en het eerste nummer na de lange periode van sneeuw en pekel. Dat zien we terug in het verslag van de oliebollentocht; voor de rest is het nummer verrassend zomers.

We gaan met Walter Hoogerbeets op vakantie, dit keer is de Noordkaap geen doel maar slechts een pitstop op weg naar ruiger oorden. Een nieuwe zomerse kleur op je fiets haal je bij Rainbow in Aalten, zo verhaalt Gerold Ormel in zijn debuut als redacteur. De uitslag van de zomercompetitie had de lezer ook nog tegoed.

Terug in de actualiteit komen we via een uitgebreid en vrolijk opgemaakt verhaal over de verkiezingsprogramma's van de provinciale politiek. En dan zijn er voor onze mannelijke lezers nog minstens vier technische verhalen: (1) dat van Marko Jeletich die het bracket van zijn Rapto lowracer met wel vijftien centimeter verhoogde, om de zitgeometrie op zijn oude liefde (de racefiets) na te bootsen; (2) ligfietsonderhoud: keuze en reparatie van banden; (3) wielkappen onder de Quest voor het laatste restje aerodynamica; (4) en twee reacties op het voorwielaandrijvingverhaal van Mark Burgers, waaronder een aantal fraai geïllustreerde ideeën van Bauke Munz.

Dat techniek niet voor vrouwen is staat ter discussie in de bijdrage van Manuel Stoffers. Rond 1895 was de reclameboodschap voor vrouwen juist dat je op een technisch superieur produkt de mannen, conservatief als ze zijn, de baas bent.

Komt dat zien, het nummer verschijnt 23 februari of misschien al eerder.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.