Ontwikkelingen bij BHPC

Gepubliceerd op

In het plaatje hiernaast is de nieuwe opzet te zien van de BHPC newsletter en later BHPC magazine. Het blad heet nu Laidback Cyclist en binnen de website en forums zijn wat veranderingen doorgevoerd.

De britse club is behoorlijk in beweging. Het nieuwe blad laat wel een aantal interessante artikelen zien die we in een komend bericht nog even vertaald doorgeven. Het blad is weer zeer lezenswaardig en doorspekt met engelse humor in titels als "Department of the blinding obvious" en "The almost legendary Geoff Bird column".

Meerdere clubs

Verder valt op dat in verschillende landen de wedstrijd georienteerde ligfietsers en toerrijders meer samenwerken (België en Duitsland). In Engeland zijn de clubs min of meer hun eigen weg gaan bewandelen met de site www.british.human.power.com en www.bhpc.org.uk een achtergrond van de ontwikkeling is te vinden in deze verklaring. Overigens blijft de doelstelling van de club zelf wel breed zoals meerdere ligfietsclubs, volgens "The BHPC objectives" is: de BHPC gevormd door een groep van mensen die met snelle maar vreemd uitziende voertuigen meer dan 1x per jaar een wedstrijd rijden. Dit is op dit moment een van de belangrijkste activiteiten van de club, maar we hebben ook een sociale kant. Individuele leden kunnen toerritten organiseren en andere evenementen die geen wedstrijdelement bevatten. Vaak zal dat gebeuren op een lokale basis. Omdat we zo weinig mogelijk regels helemaal vast willen leggen zijn nieuwe initiatieven altijd welkom.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.