Nieuw velomobiel-prototype van Go-One fabrikant Beyss

Gepubliceerd op

Eerst waren het geruchten in het Duitse velomobilforum.de. Nu zijn de eerste foto's openbaar gemaakt. Beyss gaat een nieuw model maken. Deze keer gaat het om een open model, zonder de glazen canopy waarmee de Go-One tot nu toe zo bekend om stond.

Volgens Daniel Fenn, die werkzaam is voor Beyss en al eerder samenwerkte bij de ontwikkeling van de Evo-R (de slanke en kleinere raceversie van de Go-One Evo, gebouwd met een honingraatstructuur), zou het nieuwe model een gewicht hebben die tussen de 17 en 19 kg ligt. De deksels komen in verschillende formaten, welke aangepast is voor de grootte van berijders.

Michael Beyss vermeldt in het forumdat het nieuwe model de Evo niet zal vervangen, maar dat het een uitbreiding van modellen betreft. Hij zal aangeboden worden in een glasvezel-, een carbon- en een honingraatversie. Daarnaast zal er een dakje verkrijgbaar zijn.

Wat de afmetingen betreft, vertelde Daniel me dat hij 1cm korter is dan de Evo-R, de schouderbreedte iets breder is en geschikt zal zijn tot een lichaamslengte van 2 m. Het zitje is lager gemonteerd, dus zal ook het zwaartepunt lager liggen. De naam zou "Evo-K" kunnen zijn, maar dit is nog niet duidelijk.

Uit de foto's (hieronder) kun je zien dat de velomobiel open wielkasten zal hebben en is aan te nemen dat de kettingloop helemaal ingekapseld is.

Geniet van de foto's, sommige tonen Daniel's Evo-R ter vergelijking:


Reacties

JML op vr 04 feb 2011 om 14:54

Aha, een Go-One Wawstrada c.q Mwawngo :) !? De productiecapaciteit én de onderlinge concurrentie op het vlak van open driewielige VM's nemen verder toe de komende jaren. Dat het de gebruikers en de velomobielmarkt maar ten goede mag komen.

theovdbroek op vr 04 feb 2011 om 22:09

Het ontwerp ziet er goed uit, het kan een goede tegenhanger worden van de Strada. Hij lijkt me wel wat lager en het voorwiel lijkt weinig veerruimte te krijgen wat het dagelijks gebruik wat beperkingen kan geven.

Woefbeer op za 05 feb 2011 om 15:45

Een gewicht tussen de 17 en 19 kg is wel een revolutie zeg.

walter op ma 07 feb 2011 om 21:15

Het is natuurlijk maar de vraag hoe laag de massa in werkelijkheid gaat worden. 17 kg is wel erg weinig. De MilanSL zou op 18 kg uit kunnen komen, maar ik vraag me af of je dan al pedalen, een matje en bruikbare banden hebt.

Overigens kan de huidige lichtgewichtrace bij velomobielen wel betekenen dat de fabrikanten van open fietsen binnenkort weer flink aan de bak moeten. Op het moment dat de 'meerprijs' van een stroomlijn onder de 10 kg komt, raakt een open fiets wel zoveel klimvoordeel kwijt dat het maar de vraag is welke fiets het snelste is voor een reis door de bergen.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.