Toer- en racekappen klaar

Gepubliceerd op

Wim Schermer is al een tijd bezig met het testen van kappen voor de Quest. Vanavond kwam een mail met de informatie over de levering ervan.

Wim schrijft: "Na enkele maanden hard werken aan mallen, pluggen en hulpgereedschap, is het nu zover dat de prijzen van de verschillende toer/ racekappen bekend zijn.
Een racekap wordt gebruikt om de snelheid te verhogen maar blijkt ook bijzonder comfortabel bij wind, regen en kou. Bij een goede racekap mag je erop rekenen dat deze vanaf 40 km/u drie kilometer per uur snelheidswinst oplevert. Bij 50 km/u zonder racekap zal de snelheid met racekap 54 km/u worden, een winst van 4 km/u.
De kappen zijn uitsluitend leverbaar in carbonvezel. Carbon is licht en stijf. Glasvezel blijkt minder geschikt voor een racekap. Bij gelijke stijfheid in vergelijking met carbon zou de kap te zwaar worden en per saldo niet voordeliger.
De racekappen worden voorzien van een verstelbaar Lexan vizier met deflector. Dit vizier kan al rijdend deels worden opengezet om frisse lucht toe te laten. Racekappen zonder verstelbaar vizier veroorzaken vaak oververhitting van de rijder. De prestaties nemen dan drastisch af. Bijzonder is dat de rijder dit pas heel laat merkt en de racekap pas eraf gooit als de snelheid al meer dan 10% is gedaald. Met een verstelbaar vizier kun je net zoveel verse lucht toelaten dat oververhitting wordt voorkomen. Ook al staat het vizier op een kier, de snelheid lijdt daar nauwelijks onder.
De prijs van een carbon racekap met racevizier en deflector bedraagt € 549,- incl. btw.

De gedeelde toerkap is een variant op de racekap zoals deze bekend is. De toerkap wordt ook geheel uit carbonvezel vervaardigd en heeft dezelfde vorm als de gewone racekap. De kap wordt in een carbon flens op de bestaande schuimkap geschoven. Het belangrijkste van deze kap is dat ie uit twee delen bestaat en makkelijk achter in Quest, Strada of Mango kan worden meegenomen.
De snelheid zal bij 35 km/u zonder kap toenemen tot 37/38 km/u, maar dit is niet de belangrijkste reden. Bescherming tegen regen, harde wind en kou is de hoofdreden om deze kap te introduceren.
Wil je de kap niet gebruiken, dan is het mogelijk om een vizier te plaatsen op het liggende carbon gedeelte.
De toerkap kost 399 euro incl. btw.

De kappen worden in volgorde van bestelling vervaardigd en afgeleverd. De eerste kappen zullen over ongeveer een maand worden geleverd.
Bestellen is mogelijk in de webwinkel velomobielonderdelen.nl."

Reacties

wfvn op vr 14 jan 2011 om 22:16

Bééééremooi maar man...... wat een prijzen. Helaas valt daarmee deze fraaie kap voor mij voorlopig af. Ik hoopte op toch wel beduidend lagere prijzen. Ik ga toch nog maar een tijdje lekker blijven genieten van m'n Versatiledakje voor de helft van het geld.

marcel82 op vr 14 jan 2011 om 22:47

eensgelijks:P

KeuzeStress op za 15 jan 2011 om 13:32

Het is handgemaakt van carbon. Dat is duur. Ik was al eens bij Beijss voor een go-one evolution in carbon.... dat kwam al snel over de 10.000 euro.

Nu heb ik direct deze racekap besteld voor mijn quest. Zo heb ik toch nog een overkapte velomobiel. :-)

wfvn op za 15 jan 2011 om 15:52

Er zit een verschil in 'duur' en 'veel geld'. Of het duur is, weet ik niet. Het is handwerk dus daar gaan best wat centen in zitten. Voor mij is het gewoon veel geld, ik heb het er op dit moment niet voor over

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.