Verplichte fietshelm?

Gepubliceerd op za 18 dec 2010 om 11:30

Onderaan de homepage van Veilig Verkeer Nederland (VVN) staat een enquête naar de consequenties van een verplichte fietshelm. Iedereen mag daar op stemmen, dus ook mensen die niet fietsen. Dat is natuurlijk een beetje vreemd.

Vandaar dat het slim is juist als fietser op deze stelling te gaan stemmen, opdat de mening van fietsers boven komt drijven. Onderzoek uit Australië wijst uit dat het fietsgebruik met 30 – 40 % daalt bij een verplichte fietshelm…..

Reacties

MaartenSneep op za 18 dec 2010 om 18:33

De enquete lijkt inmiddels gesloten.

twilwel op za 18 dec 2010 om 23:41

Enquete is (nog) niet gesloten! Stem door eerst op "Als de fietshelm verplicht wordt, ga ik minder fietsen." te klikken.

ligfries op zo 19 dec 2010 om 10:45

Hoewel de stand redelijk de goede kant op gaat, is dit natuurlijk weer een perfect voorbeeld van het verkeerd opstellen van een enquete (ontkennende stelling - minder fietsen - ) die dan een positief antwoord vereist. Bovendien zijn internetenquetes ontzettend makkelijk te beinvloeden :-) en daardoor feitelijk waardeloos. Helaas wordt er wel vanalles aan zo'n enqueteuitslag opgehangen :-(

MaartenSneep op ma 20 dec 2010 om 13:07

@H@rry: Toen ik voor t' eerst ging kijken, kreeg ik direct een uitslag te zien, en geen klikbare opties om een mening duidelijk te maken.

@Kees: en hoe hiermee om te gaan? Negeren, massaal stemmen, zelf een stemrobot inzetten? In elk geval de eerstvolgende keer dat VVN komt met een resultaat van een onderzoek een stevige dosis zout toevoegen.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.