Weer nieuw uurrecord dames

Gepubliceerd op

Vandaag kreeg de plazaredactie het via andere media onbevestigde bericht binnen dat een nieuw wereldrecord voor dames is gesteld.

En alweer iemand van het Challenge-Elan team. Nu niet Corinne van Noordenne die ook eerder hiermee in het nieuws kwam. http://www.ligfiets.net/nieuws/bericht.php3?id=171 Maar vandaag heeft Ellen van der Horst (31) uit Nijmegen het werelduurrecord ligfietsen neergezet. Op de Opel testbaan in Frankfurt reed ze in een uur 68.325km.
Meer info over komende werelduurrecordpogingen op EK & CV vindt u op de pagina's hierover. Verder hieronder nog een beschrijving van de gebruikte stroomlijn.

Van der Horst reed in een speciaal op snelheid gebouwde ligfiets met stroomlijn, genaamd “White Hawk”. De fiets is een mooi staaltje van moderne aerodynamica, waarbij de ervaring van verschillende nationaliteiten gebruikt is voor een optimaal resultaat. Peter Groeneveld bouwde de koolstof ligfiets; de stroomlijn werd ontwikkeld door IKV (Institut für Kunststoffverarbeitung) in Aken, in samenwerking met het Vector Racing Team/RSC Speedbike en onder leiding van de Duitser Guido Mertens. De grondstoffen voor de ruit zijn geleverd door het eveneens Duitse bedrijf ICI en de banden zijn nog niet op de markt verkrijgbare Stelvio-banden van Schwalbe. De ligfiets weegt 23 kilo, is 90 cm hoog en 46 cm breed.

Nadat het prototype is getest in de Opel-windtunnel, zijn er drie exemplaren gebouwd. Met deze White Hawks zijn drie records gereden. Het 6-uursrecord staat met 356.929 km op naam van Axel Fehlau uit Duitsland; Lars Teutenberg, ook een Duitser, heeft het uurrecord (81.158 km) bij de heren en nu heeft Ellen van der Horst dus het uurrecord bij de dames in de boeken gereden, onder het toeziend oog van IHPV-officials Axel Fehlau.

Van der Horst maakt deel uit van het Challenge-Elan-racingteam en wordt gesponsord door ligfietsfabrikant Challenge (Apeldoorn) en ligfietsspeciaalzaak Elan (Nijmegen).

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.