Metabike twee nieuwe modellen

Gepubliceerd op

We zien ze nog niet zoveel in Nederland, maar de filosofie van betaalbare fietsen zou ons land toch aan moeten spreken zou je zeggen. Metabikes introduceert twee modellen waarbij de prijs centraal staat, de prijs-kwaliteit verhouding dan.

We maakten van een persbericht een vertaling:

Nieuwe multi-purpose-modellen

Twee nieuwe modellen MetaBikes veelzijdig: Metafase met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, en METABASE, veel meer dan een set kostprijsmodel. Beide modellen zijn verkrijgbaar in de twee meest voorkomende wielmaten, 26" en 20".

Te midden van de huidige economische situatie, moeten deze modelleen zeker goed nieuws voor de groeiende belangstelling van kopers zijn die de voordelen van ligfietsen inzien.

Metafase

Veelzijdige ligfiets ideaal voor woon-werkverkeer en vrijetijdsbesteding. Met de kwaliteit, efficiëntie en prestaties MetaBikes. Opmerkelijk voor een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.
Bekijk modellen Metafase>

Metabase

Metabase is veel meer dan een betaalbare ligfiets. Niet alleen is een geweldige fiets om te beginnen op de ligfiets, maar je zult nooit met een tekort aan prestaties.

Het modulaire ontwerp van de tabellen MetaBikes maakt volledige vrijheid van configuraties. Je kunt heel gemakkelijk worden omgezet in een ander type ligfiets en met elke grootte wielen alleen ter vervanging van de wielen en vork groep (in sommige gevallen).

Is samengesteld uit hetzelfde frame kit van high-end ligfiets MetaBikes, plus een eenvoudige en functionele uitrusting.
Bekijk modellen metabase>

Reacties

A.vanLent op vr 29 okt 2010 om 13:11

Die prijs is leuk..
..maar kan je anno 2010/11 nog aankomen met gedateerd 7speed (base) en 8speed (fase) materiaal? (Daarnaast zijn de vermeldde prijzen ex btw, dus pas op)

Ook verbaas ik mij over de geometrie. Aangezien hetzelfde frame gebruikt wordt in 26/26 en 20/20 is de balhoofdhoek steiler bij 20/20 configuratie dan bij de 26/26 versie. Precies het omgekeerde van wat je zou willen..

Bij de DUO (http://www.meta-bikes.com/duo_range.html) gaan ze nog een stap verder en wordt hetzelfde frame gebruikt voor 26/26 en 20/26 waardoor de voorvork haast verticaal komt te staan?

Kortom: ik ben eigenlijk wel benieuwd naar rij-ervaringen ;)

jack op vr 29 okt 2010 om 17:17

Hallo Arend_Jan,
voor rij ervaringen heb ik even gekeken. De modellen die Metabikes voert zijn niet op ligfiets.net te vinden. De opbouw van de fiets lijkt in de verte een beetje op een ander nederlands merk, maar enige vergelijking lijkt ver weg.

Op het franstalige Velorizontal forum
zijn wel wat onderwerpen te vinden.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.