Update Carbon Composiet wielen

Gepubliceerd op

De eerste resultaten met de nieuwe 20 inch Carbon Composiet wielen zien er goed uit!

Flevobike schreef afgelopen week: "De tweede proefspuiting van de wielen is inmiddels afgerond en we hebben een 30-tal wielen die we zowel op de Versatile als op de GreenMachine gaan testen. Ook gaan we ze vandaag op onze testopstelling, die we speciaal voor deze wielen gemaakt hebben, uitvoerig vergelijken met eerder gemeten waarden van de magnesium Go-Cycle wielen en spaakwielen."

Toch zijn er nog een aantal dingen die moeten gebeuren, de opzet van verkoop en distributie moet nog worden bekeken.
Ook wordt er gewerkt aan een aantal naven zodat de wielen op zowel een tweewielige ligfiets en velomobiel of driewieler/trike te gebruiken zijn. De verwachting is dat de ontwikkelingen zeker nog wel een aantal maanden zullen kosten.

Toch is Flevobike zeer enthousiast: "Voorlopig ziet het er goed uit, de carbon uitvoering van het wiel (zonder naaf) weegt 570 gram en de glas uitvoering is 150 gram zwaarder.
Zowel de materiaal leverancier als de matrijsmaker gebruiken ons wiel als demo tijdens de grootste kunststofbeurs van de wereld de K-beurs in Dusseldorf die volgende week begint.
Bij de materiaal leverancier EMS-Grivory staat een GreenMachine met de nieuwe wielen op de stand welke na afloop van de beurs wordt verloot door middel van een prijsvraag.
De spuitgieter DPI heeft ons wiel en een GreenMachine op de stand gehad tijdens de Nederlandse kunststofbeurs twee weken terug."


Reacties

wim3600 op wo 27 okt 2010 om 12:01

Die gele streep op het wiel kan eventueel reflecterend zijn? Geen zoektocht naar banden met een reflectielijn meer!
Mooi wiel (tegenhanger voor de Aeropokes-wielen?).
Is het nu een carbon wiel of een zwaar plastic wiel.
Waarom geen aërodynamische spaken?

Andre op vr 29 okt 2010 om 08:52

De Gele streep is een ondiepe uitsparing in het wiel waar een reflecterende of een fluoriserende tape in geplakt kan worden. Bij de Fluoriserende tape zou je dan met een LED de tape kunnen belichten waardoor je tijdens het rijden een lichtgevende rand in je wiel krijgt.
Het is een kunststof composiet wiel (nylon) met een glasvezel vulling of een carbon vulling. Omdat de wielen ook voor 3-wielers zoals Velomobielen geschikt zijn is de vorm zo gekozen dat ze ook zijdelings goed stijf zijn.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.