De bekende driewielers van Jouta komen weer in productie.

Gepubliceerd op

We schreven hierover in februari van dit jaar. Inmiddels is de eerste Jouta verkocht en uitgeleverd.

Er is op ligfiets.net nog wel een beetje oude informatie over de oude modellen te vinden, vooral een aantal enthousiaste gebruikers, en dat zie je bij ervaringenrubrieken nog wel eens anders. Bij ervaringen die op internet worden geplaatst voeren kritische noten toch wel de boventoon. In de ervaringen met de Jouta 2000 http://www.ligfiets.net/product/bike/81/2000.html en de http://www.ligfiets.net/product/bike/59/vx.html VX zie je toch enthousiaste verhalen over de vorige modellen van Jouta (en ook bijvoorbeeld dit stuk over de geschiedenis).

Sietse de Vries van Jouta bevestigt dat ook de nieuwe modellen de handen op elkaar krijgen. Er zijn inmiddels al meerdere klanten voor proefritten geweest die daarover erg enthousiast waren. Ook de zelfbouwer en ontwerper van meersporenvoertuigen Ikwilfietsen.nl, de heer Jan van Zelderen is speciaal afgereisd naar de bouwers van de Jouta om daar eens een eerste indruk
op te doen. Die eerste indruk was net als de potentiele kopers overwegend positief te noemen. Vooral de vormgeving en het rijgedrag zijn goede eigenschappen van de nieuwe fietsen. En er is tot nu toe gereden met de voorserie modellen, de werkelijke productie heeft nog een aantal verbeteringen gekregen.
De maker zegt over de proefritten: Ik wil aangeven dat een proefrit/bezichtiging bij voorkeur op afspraak gaat, zodat ik voldoende tijd heb om de fiets helemaal passend af te stellen voor een optimale proefrit. Ik ben te bereiken via tel 0681801650.


De grootste verrassing tot nu toe is dat de prijs vriendelijk gehouden kan worden;
€ 2.399,00 met een luxe stoel zoals afgebeeld op de site, afmontage met Alfine 8 versnellingen 1x 57 of 60 tands voor Vredestein moiree 54-406 2x achter voor 47-406.
Met spatborden en BB5 schijfremmen van Avid. Kleur is zelf te kiezen. De foto van de "gouden" fiets laat zien dat het ontwerp een mooie lak best goed kan hebben.

Reacties

witter1 op vr 10 sep 2010 om 11:23

Vergeleken met mijn Jouta zien deze fietsen er een stuk professioneler en degelijker uit. Ben benieuwd of de hefboom werking van de trapas op de voorbuis nu minder is. Daarnaast lijkt de afstand tot het voorwiel wat groter, waardoor de belasting op dit wiel lager is?

John

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.