Europese wedstrijd voorbeelden verkeersveiligheid

Gepubliceerd op

In het kader van het Europees Handvest over de Verkeersveiligheid organiseert de Europese Commissie (Europees Handvest voor Verkeersveiligheid) ook dit jaar opnieuw een 'Summer Contest'. Voor de vijfde editie van deze jaarlijkse wedstrijd wordt het publiek uitgenodigd om de verkeersveiligheid te observeren.

De Fietsersbond meldt dat de Europese commissie voor de vijfde keer een wedstrijd in het kader van verkeersveiligheid organiseert. Dit jaar wordt het publiek uitgenodigd om de verkeersveiligheid te observeren.

Deelnemen aan de wedstrijd kan door het inzenden van een kort verhaal, fotoreportage of filmpje met daarin goede en/of slechte voorbeelden van verkeersveiligheid. De inzenders kunnen een weekend voor twee personen naar een Europese hoofdstad winnen (Brussel, Dublin, Kopenhagen, Madrid of Wenen).

Alle informatie over de wedstrijd is te vinden op de website van het Europees Handvest voor Verkeersveiligheid: www.erscharter.eu. De wedstrijd staat open voor alle burgers van de Europese Unie. Inschrijven kan nog tot 3 oktober 2010.

Reacties

MichielAdriaan op wo 21 jul 2010 om 14:16

Ik meen dat ik net een artikeltje geschreven heb over verkeersveiligheid: http://mick-eigenfietsnl.blogspot.com/2010/07/vlaggetjes.html
Jammer dat er in 'Ligfietsland' vaak nogal subjektief wordt omgesprongen met dat onderwerp!

Mvg Mick Leemans

MaartenSneep op za 24 jul 2010 om 22:23

Ik heb een heel duidelijke mening over vlaggetjes. Ze hebben naar mijn mening weinig te maken met verkeersveiligheid. Bij Wim S. weet ik niet zeker of hij een grapje maakt, of hem echt niet zag, maar hij heeft een punt. Zolang mensen in staat zijn een hele stadsbus of tram over het hoofd te zien, moet je je met of zonder een vlaggetje geen enkele illusie maken over je zichtbaarheid: ga er van uit dat je niet gezien wordt, en dan kan het alleen maar meevallen. Een vlag maakt daar geen verschil. Sterker nog: je neemt jezelf in de maling, en zou daardoor minder op kunnen letten. “Ach, ik heb een vlag, ze zien me wel”. Niet dus.

Als een vlaggetje wel gezien wordt, dan is de associatie met een kinderfiets snel gelegd. Tegen de tijd dat ze kunnen zien dat jij het bent lig je al op de bumper.

Nee, vlaggetjes moeten we uit deze discussie houden. Goede infrastructuur die overzichtelijk is voor fietser en automobilist, met een goede inrichting waar de voorrang voor fietsers duidelijk zichtbaar is (en dat niet met bordjes) is veel beter voor de fietser.

Maarten

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.