Vrijdag bericht, stilte

Gepubliceerd op

We maken links vandaag naar stukken over schermpjes voor de quest, een stille kettingloop, klappende banden en de fietskaart Topo Benelux. We verwijzen naar heel aantal blogberichten.

Wim Schermer schrijft in zijn eentje een heleboel product onderzoek. Zoals een waarschuwings actie voor de Geax Tattoo die zomaar zonder aankondiging uit elkaar klapt. Een test van de Garmin topo benelux als fietskaart en nog veel meer zoals een berekening van het verlies van de aandrijving via kettingbuizen.

Kettingrollen

Wim Schermer wil zoals we lezen graag zijn fiets heel stil hebben en wil ook bereiken dat de kettingloop perfect is.
Een heel verhaal lijkt uit de aanhef van het onderzoek te komen waarin verschillende oplossingen naar voren worden gebracht.

Hij bekijkt eerst de Terra Cycle Kettingrollen, en uit de reactie van de fabrikant zou er in de quest
een andere rol gebruikt moeten worden.
In afwachting van de Terra cycle oplossing is een andere kettingrol gebruikt die ervoor moet zorgen dat het geheel goed loopt.
Het probleem vormen de ringen van de kettingloop die na verloop van tijd verslijten en worden ruimer worden.

O-ringen

De oplossing wordt gevonden in een Viton oring. Sommige van de gebruikers geven aan dat de Viton ringen snel stuk gaan. Er blijkt echter een addertje onder het gras te zitten.
Hij doet veel onderzoek en bekijkt de ringen die door Oringen.eu als Dupont Viton worden bestempeld door de microscoop. De conclusie is helder maar vernietigend, de ring ziet er heel anders uit.

Jan Reus vond ook de link naar de blog van Wim en schrijft over zijn plannen om zijn fiets stiller te maken op zijn blog evenals Eduard die ook aan de gang is gegaan.

Schermpjes

Na het Botter Schermpje is er nu ook een Schermer schermpje. Een bouwbeschrijving staat hier met model. Dit scherm is ontwikkeld aan de hand van de ervaringen hier en hier met het scherm dat Eduard eerder ontwikkelde.

Ventisit

Naast kettingrollen doet Wim nog een aantal suggesties voor nieuwe of verbeterde Ventisit producten zoals een nekrol.
Of een tweede zachte versie van de zitting.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.