Recreatieve fietsrouteplanner is compleet

Gepubliceerd op

De recreatieve fietsrouteplanner van de Fietsersbond is nu compleet, en bestrijkt heel Nederland.

Alle LF routes en knooppunten-netwerken zijn nu beschikbaar in de recreatieve planner van de Fietsersbond. Dit meldt de Fietsersbond op haar website.

Het is met deze planner mogelijk een recreatieve route te maken met relatief willekeurig gekozen begin- en eindpunt. In de provincies waar de deur-tot-deur planner al actief is zal de route aangevuld worden met informatie uit die planner om je bij je recreatieve route te brengen. In de andere provincies moet je dat stukje zelf uitzoeken.

Over die andere provincies gesproken: in Zuid-Holland wordt ook door een aantal ligfietsende vrijwilligers hard gewerkt om de provincie netjes in de planner te krijgen. Groningen zal binnenkort wel volgen.

De drie zuidelijke provincies is voorlopig onduidelijk. Deze zullen in eerste instantie via Open Street Map in een andere van deur-tot-deur planner komen – de provincies hebben deze klus wat onhandig aanbesteed, waardoor ze wat losser komen te staan van de rest van Nederland. De Fietsersbond heeft de intentie om deze provincies wel in haar planner te krijgen.

Ondertussen verloopt het toevoegen van hindernissen aan de fietsrouteplanner voorspoedig, maar ook hier zijn extra vrijwilligers welkom.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.