Azub introduceert R.A.W. Wielsets

Gepubliceerd op ma 21 jun 2010 om 20:39

Fabrikant Azub heeft in samenwerking met een producent van wielen een serie producten ontwikkeld speciaal voor het gebruik op de ligfiets.

De wielen staan nu op de site met gewichten en prijzen. De fabrikant stelt in het mailtje dat over de introductie gaat: "RAW are available in sizes 20 and 26 and can be combined, giving the chance to upgrade their recumbent bikes even to riders owning e.g. Raptobikes or other FWD (Front Wheel Drive) bikes."
Met andere woorden, de wielen worden dus ook als accessoire/upgrade verkocht aan liefhebbers en zijn door dealers dus gewoon te bestellen.
Het geeft een bijzonder detail aan de fiets, de spaken zijn plat uitgevoerd en eentje ervan is rood, de andere zijn zwart.
De fabrikant geeft aan dat de wielen voor een groot deel uit aluminium zijn gemaakt, wat de afkorting R.A.W. Recumbent Aluminum Wheels ook al aangeeft natuurlijk.

Tip, via recumbent-gallery.eu lazen we over het verschijnen van een andere mooie site gevuld met reisverslagen die worden gemaakt met Azub fietsen.

Reacties

walter op ma 21 jun 2010 om 22:08

Wat voor naven zitten er in?

ArnoldKester op di 22 jun 2010 om 22:24

En die rode spaak is voor een speciale optische fietscomputer?

walter op wo 23 jun 2010 om 20:32

Ik vind rode spaak wel een leuke gimmick. En als ze zo snugger zijn geweest om hem direct naast het ventielgat te monteren, is het zelfs verdomd handig.

jack op wo 30 jun 2010 om 11:18

@Walter,
Azub antwoordde: "the hubs are made by Remerx to accomodate the ALU straight spokes. Bearings inside are cartridge version."

walter op wo 30 jun 2010 om 11:57

@Jack Fijn dat je het ze gevraagd hebt. Jammer dat Azub dan een wat onduidelijk antwoord geeft, 'cartridge bearings' kan alles zijn van lichtlopende wedstrijdlagers die 1000 km meegaan, tot lomp overgedimensioneerde tractoronderdelen. Maargoed, als Azub onduidelijk wil zijn moeten ze dat zelf weten.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.