Samenwerking tegen barrièrevorming

Gepubliceerd op Wed, 23 Jun 2010 00:00:00 +0200

De overkoepelende organisaties van wandelaars, fietsers en ruiters hebben een succesvolle samenwerking met ProRail gerealiseerd om de ‘verhokking’ van Nederland tegen te gaan.

Op de website van de Fietsersbond lezen we dat verschillende organisaties van recreanten samen met ProRail proberen te voorkomen dat Nederland opgeknipt wordt in hokjes. Aanleiding is het sluiten van vele gelijkvloerse kruisingen om het aantal spoorwegongevallen te reduceren. Een consequentie is dat langzaam verkeer veel meer barrières tegenkomt, vooral in het rustiger buitengebied. In opdracht van de Tweede Kamer is de samenwerking met ProRail opgezet om dit te voorkomen.

Ook voor ligfietsers is dit goed nieuws. Of je een hindernis nu tijdens een recreatief tochtje of op een mogelijke woon-werk route tegenkomt maakt weinig uit: het blijft een hindernis.

De infrastructuurcommissie van de NVHPV is blij dat dit overleg functioneert. We hopen dat deze contacten leiden tot betere voorzieningen voor fietsers in de buurt van spoorwegen: een toegangsweg voor hulpverleners is het grootste deel van de tijd ook uitstekend als fietspad te gebruiken. Ook lijkt overleg met andere beheerders van hindernissen (snelwegen) nog noodzakelijk. In het achtergrond-document waar het artikel op de Fietsersbond-site naar verwijst wordt dit wel genoemd.

Gezien de beperkte capaciteit van de infrastructuur-commissie gaan wij zelf niet aan dit overleg deelnemen.

Reacties

Okkie op Wed, 23 Jun 2010 09:58:25 +0200

(off-topic)Hoewel de tekst op het blauwe bord anders doet vermoeden is dit echt een recente foto. Gemaakt langs de Leidsevaartweg in Heemsteme op 14 mei 2010.

Termaat op Wed, 23 Jun 2010 21:17:02 +0200

(off-topic) linkje naar hekwerk
Heemstede
Link:

MaartenSneep op Wed, 23 Jun 2010 22:06:49 +0200

Inderdaad. Oscar: bedankt voor de foto.

Dit is het type overgang dat overal in Nederland op de nominatie staat afgesloten te worden. Hoewel primitief, is het vaak wel en essentiële schakel in een fietsroute (recreatief of meer utilitair).

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst log in of register.