Zelfbouwers op Cycle Vision

Gepubliceerd op

Welke zelfbouwers staan er in de stand? Welke projecten worden geshowed?

Ligfietsers weten vaak hun fiets te verbeteren, bouwen er één volgens eigen wensen of ze bedenken wat anders om hun fietstochten te veraangenamen.

Jeroen Koeleman

Dit jaar gaat Jeroen Koeleman met zijn carbon / glasvezel gestroomlijnde tweewieler (met landingsgestel) racen, de fiets is nog niet helemaal af, zelfs de kleur is onbekend.

Rik Buter

De fiets van Jeroen Koeleman zal tussen zijn races komen te staan naast de rode Poncho Velomobiel van Rik Buter welke net klaar was vlak voor Cycle Vision Tilburg en daar in het wild gespot werd.

Jan van Zelderen

Sommige zelfbouwers houden het niet bij één fiets of blijven deze verbeteren, Jan van Zelderen brengt zijn vierwielbestuurde "Prettigverplaatsfiets" mee, een project dat steeds verbeterd wordt.

Piet Kunis

Piet Kunis borduurt voort op zijn eerdere fietsen en komt op zaterdag met zijn, volgens eigen zeggen "heerlijk rijdende" Piku5, een aluminium voorwielaandrijver naar een idee van Jeroen Beekmans.

Nico van Baar

De Quest is als kunststof productiemodel een bekende verschijning maar Nico van Baar heeft zijn Quest geheel gebouwd uit stroken Red Cedar en Balsahout, een project wat laat zien dat je met veel precisie, durf, geduld en vakmanschap in vele uren een velomobiel kan bouwen die er uitziet als zeer mooi houtsnijwerk. Een interview met Nico en foto's van de bouw staan in de laatste Ligfiets&, het clubblad van de NVHPV.

Mark Rullens

Verder staat er een de TableTrailer, gebouwd door Mark Rullens uit de wens om spullen mee te nemen naar een barbeque en daar ook een tafel te hebben. Het frame is een Radical Cyclone, de bak met uitvouwende zijwanden is van multiplex.

Paul van der Meer

We hebben de "Silver Thunderbird" . De meest luxe vakantiefiets die je kan bedenken geschikt voor zowel zomer als strenge winter voornamelijk practische snufjes.
De maker vertelt hierover: “De Silver Thunderbird (ST) biedt plaats aan 2 personen naast elkaar, is overdekt, of , als je de bikini top eraf haalt als cabrio te berijden. Uiteraard is hij ook uitgerust met GPS navigatie -maar dat is tegenwoordig niet zo bijzonder meer. Het leuke van dit Navigatie systeem is dat het touch screen ook meteen je iPod of Iphone bedient en zo doende ook dienstdoet als audio-video systeem. Erg fijn als je staat te laden tijdens een lange tocht want uiteraard is ook de Silver Thunderbird voorzien van een electromotor met een actieradius van 150 km. Voor in de winter is hij uitgerust met een standkachel. Geen overbodige luxe kan ik je vertellen op basis van mijn uitstapje naar winters Finland van afgelopen mei.
En als ik aan het kamperen ben dan verzorgen de accu’s van de ST dit keer niet alleen de verlichting in de tent maar ook de verwarming van de tent. Eenvoudig door een slang te klikken op de externe uitgang van de standkachel wordt de hete lucht zo de tent in geblazen! Met de bijbehorende afstandsbediening kan ik 's ochtends voordat ik mijn warme slaapzak uitklim te verwarming aanzetten zodat het behaaglijk warm is als ik opsta :-)
Verder is de ST uitgerust met een HUD (Heads Up Display) die snelheid en koers in de ruit projecteert. Zodoende hoef je je blik niet van de weg te halen om je snelheid en koers te controleren. Ook is voor extra veiligheid de ST uitgerust met LED dagrijverlichting. Verder zitten er klikpedalen in en met leer beklede stoelen die makkelijk verstelbaar zijn zowel in hellingshoek als afstand tot de trappers. De binnenverlichting bestaat uit een halogeen leeslamp voor en LED verlichting van de bagageruimte achter de stoelen en voor als het erg gezellig word heeft de cabine ook LED RGB discoverlichting (ik geef toe dat dat misschien wat overdreven is. Maar wel leuk ;) Had ik al vermeld dat er ook een achteruitkijkcamera opzit ? En een GPS tracking systeem ? Of een Alarm met radardetectie ?
Maar wat misschien nog het meeste opvalt is dat hij erg mooi ge-airbrushed is. Als een F16. Door dezelfde artiest die van een velomobiel een haai heeft gemaakt. Die verschijning zul je ook wel kennen.”

Reacties

lighans op vr 28 mei 2010 om 11:19

De Poncho was ook te zien tijdens de oliebollentocht 2010 in Utrecht.
Hier een fotootje: http://fali.nl/wordpress/wp-content/gallery/2009oliebollentocht/P1020370.JPG

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.