Waw III op Cycle Vision gepresenteerd

Gepubliceerd op

Fietser.be presenteert op Cycle Vision de nieuwe Waw III. In die fiets zijn een heleboel ontwikkelingen gedaan die het toekennen van een nieuw typenunmmer rechtvaardigen.

De nieuwe Waw is in vier maanden neergezet, maar de verschillende onderdelen uit die ontwikkeling zijn soms al eerder in voorgaande fietsen toegepast. De vorm bleef hetzelfde maar er zijn vele details die zijn veranderd. Zo is bij de nieuwe mal de sluiting tussen alle schaaldelen helemaal optimaal.

- De trapboom is met bouten bevestigd en vervangbaar gemaakt. Dat betekent dat zowel lange of zeer korte mensen in de Waw kunnen passen, als de schouders en heupen er maar in kunnen.
- De WAW is nu beschikbaar met een gekleurde coating uit de mal.
- De kettingbeschermer achteraan isoleert de ketting van het achterwiel, voor nog minder onderhoud.
- De kettingbeschermer vooraan houdt de benen schoon.

- Het vizier is nu CNC waterjet-gesneden. Niet alleen is dat netter, een vervangruitje is nu gewoon op voorraad. En het heeft een blokkeringsmechanisme zodat het vast op hoogte blijft tijdens het rijden (zie het detail hiernaast).
- Schijfremmen vooraan en achteraan zijn een nieuwe optie! Op het achterwiel betekent dit een parkeer- of sleeprem met een gripshift.

- Een Airzound toeter wordt gemonteerd onder de neus en wordt bediend door de pomp, die altijd nuttig is in een Waw.
- De Waw kan veilig afgesloten worden met Anti-diefstal boutjes. De sleutel hiervoor zit in een aangepaste Topeak Toolbar die je gemakkelijk kan meenemen als je de Waw achterlaat.
- Deze Toolbar is eveneens de lichtste gereedschapskit op de markt!
- Er zijn kabels en kabelgaines van Jagwire gebruikt. Goed voor het schakelen en het remmen!

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.