Meufl zelfbouw tweepersoons velomobiel

Gepubliceerd op

Meufl liet op Spezi een zelfbouw velomobiel zien. Er is een uitgebreide handleiding gemaakt.

Velen hebben natuurlijk al eens de DuoQuest gezien. Een van de zeer weinige meerpersoons velomobielen. De bekende ontwikkelaar Meufl heeft daar nu een andere meerpersoons velomobiel naastgezet.


Meufl is een bekende ontwikkelaar. In het boek dat HPV Deutschland recent uitbracht ter gelegenheid van haar 25 jarig bestaan, wordt deze zelfbouwer genoemd rondom 1994.
Meufl staat voor Mittel-Europäischen-Fahrrad-Labor.Het is overigens een zelfbouwvelomobiel waarbij de maker de bouwplannen maakt en toestuurt. Op de HPV Deutschland stand konden mensen daar boeken voor bestellen. We zullen nog even contact opnemen met de duitse vereniging om te vragen of er ook een bestelmogelijkheid voor buitenlandse belangstellenden is af te spreken. De maker van de handleiding heeft geen internet of mail, dus het wordt improviseren.

Reacties

Nyh op wo 28 apr 2010 om 10:20

Wat me opvalt is dat het stuur rechts zit endat voor een niet engels ontwerp. Heeft iemand enig idee warom dat gedaan is? De logische keuze lijkt me om het stuur links te zetten.

annehe op wo 28 apr 2010 om 14:39

Het stuur rechts lijkt me logisch, want dan kan je de berm beter zien en ook als je iemand passeert lijkt me dat beter, omdat hij toch niet zo breed is, is het tegemoed komend verkeer niet zo interesant.
Anne

eeuwigereiziger op di 14 sep 2010 om 22:36

"De maker van de handleiding heeft geen internet of mail, dus het wordt improviseren." Euh, ooit nog gehoord over een brief die je op de post kunr doen, jongens...? Ja hoor, het bestaat nog altijd! ;-)

quesjer op ma 20 sep 2010 om 21:45

Hallo Stefaan, anderen

Ik heb dat geprobeerd, maar het was al een hele toer om dat adres te pakken te krijgen, en vervolgens duurde het -zeer vriendelijke en handgeschreven- antwoord erg lang, en gaf geen antwoord op de meeste vragen..... Ik heb het niet meer aangedurfd om nog een poging te wagen. Dus er zal ook wel geen artikel in Ligfiets& komen, want daarvoor was mijn poging bedoeld....
Groet van Quesjer

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.