Challenge presenteert voorvering op de trike Alizé

Gepubliceerd op

Challenge maakte op Spezi bekend dat zij al een aantal jaren geleden de ontwikkeling voor de voorvering van de trike klaar hadden. Het blijkt nu dat de vorm van de armen van de voorwielen eigenlijk voortkomt uit het rekening houden met deze ontwikkeling.

De afstudeerscriptie van de studenten dateert van 2007, met de stage werd gestart in 2006.

Het onderzoek naar de marketing van dit product is eind 2006 gedaan in de USA dat toen het Trikeland bij uitstek was. Daar vond men voorvering niet nodig en de meerwaarde als minimaal geschat.
Het was een eenduidig antwoord van diverse dealers daar.
Nu ligt in Europa dat verhaal toch duidelijk anders.
Op de foto is de voorvering te zien uitgevoerd in kunststof. De bladen zouden van carbon gemaakt moeten worden, met dat materiaal is rekening gehouden. Het is een prototype waar de werking duidelijk zichtbaar wordt.

Het idee achter deze vering is dat het wiel op twee punten scharnierend aan de vering is bevestigd. De vorm van de arm is zo gekozen om een optimale werking mogelijk te maken. Het doel van de ontwerpers was namelijk dat de sporing en stand van de wielen bij inveren gelijk zou blijven. Dat is bij dit ontwerp gelukt. De Alizé trike met vering wordt dus op termijn leverbaar.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.