Electrisch ondersteund ligfietsen

Gepubliceerd op

Electrisch ondersteund ligfietsen lijkt ook in opkomst. Naast het overweldigende succes van de elec bike, zeg maar de electrisch ondersteunde rechtopfiets zien we nu ook een aantal electrisch ondersteunde ligfietsen. We zien bij de nieuwe ontwikkelingen wel vooral velomobielen.

In het concept Floow zagen we in Oktober al op de site www.gowiththefloow.nl. Het concept komt nu naar voren in een nieuws onderdeel op Omroepbrabant.nl.Op het velomobilforum lezen we een draadje over de Leiba Hybrid. Daar wordt gemeld: Das erste Prototypfahrzeug der neuen LEIBA Hybrid hat nun eine 50 km
lange Probefahrt erfolgreich gemeistert!"
Als we wat verder lezen blijkt dat de velomobielbouwer niet gewoon een electromotor heeft ingebouwd, maar een aantal aanpassingen heeft gedaan in het model. De spoorbreedte is toegenomen en de kuip is groter. Op verschillende sites wordt de fiets besproken (bentblog.de, ). In het ligfietsforum wordt een gesprek gevoerd over het gebruik van electra op fietsen. De bron is een link naar een artikel op cnet.com over een "slim" fietswiel.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.