Persbericht recordweekeind

Gepubliceerd op

In een voorgaand bericht is al veel informatie over het recordweekeind geschreven. In de afgelopen week is een persbericht verstuurd.

Recordweekeind ligfietsen in Apeldoorn op 17 en 18 oktober a.s.

In het weekend van 17 en 18 oktober wordt in het velodrome van Omnisport in Apeldoorn een internationaal evenement gehouden. Hierbij staan een aantal zeer belangrijke recordhouders en meervoudig wereldkampioenen centraal. Rijders uit Duitsland, Frankrijk, Amerika en natuurlijk Nederland zijn aanwezig om te proberen de staande records te verbreken. Het belooft een ongelooflijk spannend weekend te worden, waarin het gonst van de activiteit en adrenaline.

Nieuwe records

Het recordweekeind wordt dit jaar voor het eerst gehouden en zal vrijwel zeker nieuwe records opleveren. Het ultieme doel is om de bestaande ‘vrije’ UCI (internationale wielrebond) records te verbeteren met de snelste ongestroomlijnde en gedeeltelijk gestroomlijnde ligfietsen van dit moment. De rijders richten zich met name op de records op het uur, de 1000 meter en de 200 meter. Het velodrome wordt speciaal voor het evenement ingericht.

Indrukwekkende deelnemerslijst

De lijst met rijders is indrukwekkend. Naast een selectie vooraf beslist een commissie over de rijders die kansen krijgen voor de recordpogingen, waardoor de kwaliteit van de deelnemers gewaarborgd is. Een grote kanshebster op een nieuw record is Barbara Buatois. Eerder dit jaar behaalde deze Française in Tilburg de WK-titel voor vrouwen. Later brak ze het Europese record op de 200 meter met vliegende start in Amerika met 121 kilometer per uur, en daarmee is ze niet alleen de snelste vrouw, maar bovendien sneller dan het staande Europese record bij de mannen (Damjan Zabovnik, 120.640 kph).

Gratis entree

Het bezoek aan het evenement wordt voor publiek en rijders een bijzondere belevenis. Er zijn krachtmeters op de fietsen gemonteerd, zodat een ieder kan zien hoeveel vermogen geleverd wordt en men een beeld krijgt van het verloop van de recordpogingen.

Publiek is dus van harte welkom. De entree is gratis!

Meer informatie en het volledige programma van het recordweekeind zijn te vinden op http://www.recumbents.com/wisil/racing2009/apeldoorn/default_nl.htm

Zie ook:

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.