Statistieken kijken

Gepubliceerd op

Fietsen.123 geeft een leuk overzicht van de statistieken van de site. We maken meteen van de gelegenheid gebruik om een vergelijking te maken met de gegevens van ligfiets.net

Fietsen.123 publiceert 6 miljoen hits en 1,8 miljoen bezoekjes.
Dat is leuke informatie voor de statistiek-staarders. Meestal kijken we per kwartaal of half jaar naar de statistieken. Het vorige bericht werd in september geschreven en ging over een vergelijking met de enorm populaire amerikaanse site recumbentblog.

Fietsen.123 veegt hits en pageviews op 1 hoop dat is wel snel geteld, maar volgens bronnen op internet toch wel wat verschillend. De bezoeker van 1 pagina kan enorm veel hits genereren als er bijvoorbeeld ook plaatjes op de pagina staan. Ieder bestand wat opgehaald wordt genereerd een hit, terwijl een heel aantal bestanden samen maar 1 pagina maken.
Wij zijn dus even op zoek gegaan naar vergelijkbare data.

Normaliter zijn alle statistieken van ligfiets.net te zien via www.ligfiets.net/stats en ook op het vroegere nedstat. Maar die statistieken laten toch minder precies ontwikkelingen zien en niet altijd is de data van voorgaand jaar gemakkelijk te vinden. Er staat nog een teller op ligfiets.net en die is van Sitemeter.
Het resultaat over 2007, 724345 bezoekers en 2.440.013 page views. De site fietsen.123 is dus uiteindelijk 2,5 keer zo groot voor wat betreft het aantal bezoekers. Het aantal pageviews ligt per bezoeker bij beide sites op gemiddeld 3,3 pagina's.

Awstats

De statistieken van Awstats zijn wat optimistischer, er zijn in die statistieken ruim 900.000 bezoekers verwerkt en bijna 5 miljoen page views. Opmerkelijk is dat per bezoeker 5 bladzijden wordt bekeken.


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.