Google en ligfietsen

Gepubliceerd op

Google-maps kan vele dingen laten zien. In het uitgebreide bericht een artikel wat dit kan betekenen voor de ligfietser. We combineren het artikel met het ontstaan van een nieuwe ligfietsclub in De Bilt. Wil je ook meer fietsen in het nieuwe jaar? Er zijn vast ligfietsclubs in de buurt of anders kun je een oproep doen.

Alle ligfietsers op de kaart? Kijk dan op www.geospot.eu. De hoofdpagina is hier http://ligfiets.geospot.eu .
Bron: ligfiets mailinglijst.
Verder nog het initiatief Wikiwalki, dit geeft je de kans om leuke routes te vinden, die door anderen zijn aangemaakt. Andersom kan ook: Je kunt ook je eigen fietsroute aanmaken. Je kunt zien hoe groot de afstand is. Wikiwalki is een van de vele nieuwe diensten die zijn voortgekomen uit Google Maps. Heb je een geavanceerde gps horloge of ander navigatiemateriaal? Je kunt je route en die van anderen ook exporteren naar je apparaat. Zo raak je op onbekend terrein de weg niet kwijt. Geen apparatuur? Geen nood, je hebt vast wel een mobieltje. Hierop kun je google maps installeren.
Als je een route hebt gedownload of gereden met je eigen gps apparaat kun je die via gpsvisualizer op allerlei manieren op de kaart of in luchtopnamen zien. Een voorbeeld van iemand die dit vaak gebruikt is Rob Broek (waarvan we ook meteen de link naar de pagina "geleend" hebben).Victor Rinia schreef ons over het overgaan van de club Lef naar Utrechtse Heuvelrugliggers. Ze houden contact via een forum. De club Lef is door de verhuizing van de oprichters en voortrekkers niet actief meer.

De pagina van Utrechtse Heuvelrugliggers op ligfiets.net is hier en we gaan ervan uit dat hun activiteiten op de agenda worden bijgewerkt. Ze hebben op maandagavond een race-clubje en met zekere regelmaat in het weekend een toertocht. Een eerder bericht over ligfietsclubs dateert van augustus.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.