Ymte Sijbrandij wint 3e BeND competitie

Gepubliceerd op

Zondag (26-8) is de BeND competitie 2001 afgesloten met een spannende wegrace in Pullheim (D). Deze race en tevens de totale competitie werd gewonnen door Ymte Sijbrandij (Challenge Jester). De dag ervoor bij wedstrijden op de wielerbaan in Keulen won Edwin van Vugt (Peter Groeneveld Carbon Racer) met overmacht de 1 km met staande start en werd de uursrace met een gemiddelde van boven de 50 km/h gewonnen door Dennis ("Supermario") Ahrens (Razz Fazz carbon racer)uit Munchen.

Bij de Dames van Corinne was Noordenne (Taifun) in Pullheim het snelst, zaterdag op de baan won Swannette Tempelman (Allert Jacobs Lowracer), die tevens (voor de 3e keer) het totaalklassement voor de Dames won.

DE EINDUITSLAG IS BEKEND en is te lezen in het uitgebreide bericht.

Bij de Heren was de competitie tot het einde spannend. De Zwitser Walter Berger had o.a. door zijn goede 6-uurs race op Cycle Vision de beste kansen op de eindzege, maar kon niet komen door een herhalingsoproep van de dienstplicht.

In de wedstrijd in Pullheim hadden Thomas Scott (D, Razz Fazz) en Allert Jacobs (met John Poot op een nieuwe carbon rug-aan-rug tandem)en Theo van Andel (zelfbouw carbon racer) alle drie nog kans op de derde plaats in het totaal klassement.

Thomas Scott verspeelde zijn kans door een valpartij in een bocht (waarmee hij zijn teamgenoot Martin Schrofl meenam). Dennis Ahrens en Theo van Andel reden in de achtervolging op Ymte Sijbrandi tegen een plotseling remmende ziekenauto aan waarbij Dennis de strijd moest staken.

Hierdoor raakte Theo achterop bij de tandem van Allert en John die derde werd waardoor Allert in het totaalklassement met miniem verschil in punten Theo versloeg.

In totaal weer een geslaagde BeND competitie met weer meer deelnemers (55) die dankzij de sponsors allemaal met een exclusief BeND shirt en een bidon moe en tevreden weer naar huis konden reizen. Heb je nog geen T-shirt en bidon, maar wel deelgenomen aan 2 of meer evenementen, neem dan contact op met Hans van Vugt van Elan ligfietsen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.