Flitsfietspad nog niet aangelegd

Gepubliceerd op

Minister Netelenbos is nog niet bereid de aanleg van het snelfietspad tussen Utrecht en Amsterdam te versnellen. Ondanks de inspanningen van verschillende belangengroepen. Op kamervragen van vijf partijen antwoordt de minister dat ze de spoorverdubbeling tussen de twee steden niet wil combineren met de aanleg van een stuk fietssnelweg.

Dat is een streep door de rekening van Bestuur Regio Utrecht (BRU), initiatiefnemer van het snelfietspad. Het BRU had gehoopt mee te liften met de werkzaamheden voor de spoorverdubbeling en zo op korte termijn een eerste stuk van de fietssnelweg te realiseren. De aanleg wordt verder vertraagd doordat onderzocht moet worden wat het effect is van een dergelijk fietspad op de levensduur van de dijk langs het Amsterdam-Rijnkanaal waarover het fietspad moet gaan lopen. De minister gaf in haar antwoord op de kamervragen wel aan bereid te zijn de onderhoudskosten te betalen bij ‘een geringe verkorting van de levensduur’. Als de levensduur ‘aanzienlijk’ wordt verkort, wil de minister niet betalen. Het wachten is nu op het oordeel van de Bouwdienst van rijkswaterstaat. Deze dienst gaat uitzoeken hoe groot de afname van de levensduur zal zijn. Noot van de redactie:
Overigens vraag ik me af, wat meer belasting van de dijk zal betekenen, de enorm slechte weg met kuilen en alle mogelijk verkeer of mooi gladgestreken asfalt met een paar fietsers. Ik denk het antwoord te weten...

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.