Clubs in opkomst...

Gepubliceerd op

Sinds vijf jaar kennen we het fenomeen "lokale ligfietsclub". Er zijn er inmiddels ruim 20 van, allemaal te vinden via Ligfietsplaza. Maar het aantal groeit nog steeds. Verderop vind je een enthousiast verslag van de eerste rit van het rotterdamse R2R, en momenteel zijn er nog twee personen die het plan hebben om zelf een initiatief te ontplooien rond Schagen en Alphen a/d Rijn. Het enige wat er nodig is: meer ligfietsers uit de omgeving die meerijden... Lees verder in het uitgebreide bericht.
Lijkt het je ook wel iets: een mail naar webmaster@ligfiets.net en we helpen je op weg.

En een berichtje voor de huidige clubs: het is vanaf nu ook mogelijk om een eigen mailinglist te laten draaien op Plaza. Net als de mailinglist, dus zonder reclame etc.

Zondag 8 augustus 10:50 u en als ik naar buiten kijk zie ik de eerste ligfietser al op de stoep staan. Ik snel de trap af en beneden zie ik dat er al een tweede is aangekomen. Ik heet Wout & Pieter welkom en sjouwt daarna mijn eigen Hurri-maatje van de trap, enigzins gespannen of en wie er nog zullen komen. De psygologische grens van 5 is gelukkig snel bereikt met de komst van Ruud & Rob. Drie fietsers hebben zich netjes per mail afgemeld. Ik verwacht er nog 3 en het is inmiddels 11:00 u. Nog maximaal 10 minuten geduld wordt beloond met de komst van Koos met bukfiets maatje: we gaan, de benen willen ook wat! de rest is gewoon te laat! Een Sinner Demon, een Optima Baron. een M5 Shockproof. een M5 20-20, een Optima Lynxx, een Chalange Hurricane en een hele mooie carbon bukfiets vormen een mooie bijzondere variatie aan modellen. Het is al flink warm als we op weg gaan op weg naar de krimpenerwaard. Ik wil snel Rotterdam uit, maar dankzij Rob gaan we mooi liggend over een smalle paatje langs de Rotte de volgroeide brandnetels ontwijkend. Laag en liggend is niet altijd voordelig! Het is de eerste tour van Rotterdam Relax dit jaar, een doorstart van een verwaterde club. Het kostte me ietwat moeite om het zover te krijgen maar de mogelijkheden die Ligfiets.net daarin bied zijn fantastisch. Met zo nu en dan, altijd vriendelijk support van de webmasters kan je oproepen plaatsen, en je club digitaal presenteren, maar ook kijken wie er nog meer ligfietsen in je buurt. Deze ligfietsers, weinig dames helaas!?, presenteren zich, soms op de foto met fiets maar altijd met email adres zodat je ze genadeloos kan gaan bestoken met oproepen voor de eerste tour. En dat werkt. Ook Maia, één van de ligfiets specialisten zorgde voor de nodige adressen.
De in de oproep voorgestelde kruissnelheid van 25 km blijkt echter lastig vol te houden met deze warmte en Ruud zijn knieblessure. Na een eerste pauze spreken we met elkaar het volgende ontmoetingspunt af. Zo fietsen we even in ons eigen tempo, heerlijk even boven de 30 km vooruit met ons drieën.
In de Krimpenerwaard is het hier en daar zomers druk maar de mooie Tiendwegen zijn redelijk rustig en geven een mooi beeld van het polderlandschap. Zowaar zien we een ooievaar. We volgen een stuk van de Bastide route langs de Loet via Bergambacht naar Schoonhoven waar we op het terras van Belvedere met uitzicht over de Lek pauzeren. Er is zowaar een koel briesje. Het is leuk om ervaringen te delen en de verhalen over de Eco-trip en andere verre ligfietstochten zijn erg uitnodigend. Ik zie een aantrekkelijk nomadisch ligfiets leven voor me…
We vervolgen onze tour langs de Vlist naar Haastrecht. Kort na de rotonde bij Gouda raken we 2 fietsers bij een afslag kwijt. Toch niet duidelijk genoeg geweest! De volgende keer toch maar even wachten op het kruispunt of zorgen voor een kopietje van de route. Mobieltjes blijken uitgezet. Wij vervolgen de route onderdijks over de Tiendweg waar het heerlijk rustig is en passeren de eerste tegenligger, er zijn dus toch meer dames op de ligfiets. Misschien moet Ellen van Vugt wat meer in de publieke aandacht! In Krimpen gaan we ieder ons weegs. Net thuisgekomen en nog voor ik een pilsje kan pakken belt Pieter me om te zeggen dat zij de dijk zijn blijven volgen richting de stormvloedkering en zo ons hebben gemist. Op het Journaal hoor ik dat er nu sprake is van een hittegolf. Nu ben ik helemaal tevreden met onze eerste tocht van 90 km en bedenkt me dat ik op deze langer heb moeten wachten dan de volgende die al op 12 september is.
Wil je meefietsen op 12 september 2004 of een volgende datum mail dan naar danielle@Tussen-Ruimte.nl of kijk op http://www.ligfiets.net/r2r/

Verder deze twee oproepjes uit Schagen en uit Alphen aan de Rijn

Ik zoek mensen in de buurt van schagen (N-H) om gezellig en sprortief mee te fietsen. Zijn er mensen in die buurt? Groetjes, Martje. Mail naar martje20@hotmail.com
Lokatie: kop N-H

Alphen aan de Rijn begint gewoon met een tocht op 22 augustus, kijk maar op:
http://www.ligfiets.net/agenda/evenement.php3?id1=1142

Zie ook:

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.