Hase spezialrader Pino Allround

Bukfiets en Ligger gecombineerd in een tandem met een zeer stijf aluminium frame, waarbij de voorvering borg staat voor een comfortabele rit van zowel de stuurman (of vrouw) en de passagier.

De achterste fietser stuurt en kan de fiets ook solo berijden, de voorste fietser hoeft niet mee te trappen, maar het mag natuurrrrrlijk wel !

De Pino Allround is een enorm veelzijdige fiets. Je brengt je kinderen ermee naar school, je haalt je vriendin ermee van de trein, je gaat samen lekker een dagje toeren.

Deze sportieve tandem is deelbaar en daardoor ook in auto en vliegtuig mee te nemen.

Met de frameverstelling passen mensen van anderhalf tot twee meter makkelijk op deze fiets. Er is zelfs een kinderset leverbaar, waarmee kinderen vanaf zo'n 90 cm actief mee kunnen fietsen.

De 27 versnellingen gecombineerd met de kracht van vier benen, brengen je moeiteloos op topsnelheden, die met de krachtige Avid hydraulische schijfremmen onder controle blijven.

Tal van aanpassingen zijn mogelijk. waardoor het zeker ook een prima recreatieve fiets is voor het begeleid fietsen met mensen met een beperking.

Prijsindicatie: vanaf 3890 euro

Deze fiets is (mogelijk) te koop bij een van de volgende dealers:

Ervaringen

mstoffers op zo 05 jun 2005 om 00:00

Ik geef hier geen ervaringen met de nieuwe Hase Pino (die heb ik nauwelijks), maar wel een lijstje verschillen met het oude model. Het lijkt er op dat het nieuwe model in veel opzichten kinderziektes uit het oude model heeft gehaald. Ten eerste heeft de Pino niet langer de naar achteren gebogen zitbuis. Dit heeft drie voordelen: 1/ de ruimte op de achterdrager is groter dan op het oude model (handig als je een kinderzitje achterop wilt). 2/ de positie van de knie is anders dan bij het oude model recht boven de trappers. 3/het gewicht van de achterman/vrouw rust minder boven het achterwiel, maar meer tussen beide wielen. Een tweede grote verandering is de keuze voor een tandemcrankstel (met links en rechts van het bracket kettingbladen). De voordelen hiervan: 1/ een tandemcrankstel is in principe beter berekend op de grotere krachten die op een tandem worden uitgeoefend. 2/ omdat de ketting naar het voorste trapstel nu links zit (en niet langer op het binnenste ketting blad rechts), is er rechts nu ruimte voor meer kettingbladen en voor een voorderailleur. Deze komt bij de nieuwe Pino in plaats van de Spectro 3x7 versnellingsnaaf. Dat heeft als nadeel dat je nu niet meer in stilstand kunt schakelen, maar het heeft ook voordelen. Zo is de Spectro versnellingsnaaf eigenlijk niet geschikt voor de grote krachten op een tandem. Bovendien is de kettingloop bij de 3x7 in de uiterste standen wel erg scheef. Bij de oude Pino kunnen niet goed brede banden worden gemonteerd (>40 mm.) ivm de vorkbreedte. Op de nieuwe Pino is dat geen probleem. Verder is het stuur van de nieuwe Pino beter verstelbaar zodat je bijv. goed een race/bukhouding kunt aannemen. De spanzitting van de nieuwe Pino is voorgevormd en lijkt dus ergonomisch beter. Bovendien is ie iets verlaagd, zodat het zwaartepunt van de fiets met berijders ook lager ligt. De kiddy crank is verbeterd, en schijnt nu eenvoudiger te monteren en weer te demonteren te zijn. Tenslotte heeft de nieuwe Pino ook weinig meer van de wat duffe uitstraling van de oude Pino. Er lijkt eigenlijk maar een nadeel van de nieuwe Pino: zijn wielbasis is volgens opgave 13 cm. langer, waardoor die minder wendbaar is.

poplarkin op wo 20 aug 2008 om 00:00

Rijd al weer bijna een half jaar een nieuw model Hase-pino. Tweedehands gekocht van iemand die hem met pijn in het hart weg deed, maar nauwelijks gebruikt. Qua ervaringen kan ik aansluiten bij wat de vorige schrijver te melden heeft. Al een behoorlijk aantal langere tochten gemaakt. De Pino is niet echt een snelheidsmonster, maar vooral gemaakt om comfortabel met zijn tweeën op weg te zijn. Maar je rijdt nog altijd vlotter dan veel solo-bukfietsers. Op dit moment wat aan het experimenteren met stuurafstelling: handvatjes omhoog/omlaag, naar binnen/naar buiten om een comfortabele houding voor de lange afstand te vinden. Verder een poos zonder geveerd zadel gereden, maar ga er nu toch een geveerd zadel opzetten. Maar dat is allemaal fine-tuning want het rijden op de Pino is een zeer plezierige ervaring. We zijn in korte tijd echte Pinomanen geworden! Update eind augustus 2008 Nog steeds zeer tevreden over de Pino. We konden hem zelfs in ons Eriba Pan caravannetje kwijt via het achterraam. Elk weekend is hij in gebruik. Zag twee weken terug op station Brussel hoe een rode Pino (wie oh wie) uit de Eurostar getild werd door twee Eurostar medewerkers. Dat kan dus ook nog, de Pino mee naar Engeland......

(Niet langer geregistreerd) op wo 03 okt 2007 om 00:00

Ik heb sinds een jaar een Pino, nieuwe model. Na ongeveer 1000km fietsen begonnen de trapaslagers en het extra freewheel te kraken en ontstond er speling in de bracket. In totaal zijn de lagers en het extra freewheel viermaal vervangen. Ze gingen niet meer dan 500 km mee. Ik heb nu een nieuw (tandem) trapstel Truvativ elita triple laten monteren en dit kan de belasting wel aan. het standaard gemonteerde trapstel kan de belasing van twee enthousiaste volwassen fietsers kennelijk niet aan.

Tvkmez11 op ma 20 apr 2009 om 00:00

Hoi, Ik rijd sinds 3 jaar met een Pino. De meeste ritjes zijn met mijn zoontje of dochtertje voorop; beide zijn niet oud genoeg om echt mee te trappen. Gezien het zicht genieten de kinderen (voorop) van de ritjes en praten honderduit. In een zitje achterop is dat zeker niet het geval (heb er meestal eentje voorop en eentje achterop). De fiets rijdt aangenaam en zelfs met lading kun je er goed mee vooruitkomen. Geen probleem om 25 km per uur te fietsen op vlakke stukken. Het duurde ongeveer 200 m om aan de stuurdynamiek te wennen Afgelopen jaar ook een tocht van 160 km ondernomen met een oude vriend. Alles bij elkaar 6.5 uur gefietst. Mijn vriend zat voorop, en rapporteerde het alles super aangenaam. Voor mij was het een beetje minder; de zaal van de Pino kon mamelijk niet ver genoeg naar voren gekanteld worden, wat na 50 km toch wel ongemakkelijk wordt. Na afloop heeft Roel van A-bikes een stuk van de zadelsteun afgevijld, waardoor dat probleem redelijk verholpen is (bedankt voor de goede service). Probleem wordt veroorzaakt doordat de zadelpen in een te steile hoek staat vergeleken met een standaard fiets; vreemd dat Hase hier niet aan gedacht heeft. Een ander probleem is dat niet alle bouten roestvrij zijn, en de stickers (Pino, Hase) van zeer slechte kwaliteit zijn en gemakkelijk loskomen. Ziet zeer slordig uit (en ongepast voor een toch dure fiets), en Hase heeft me nog geen nieuwe gezonden ondanks mijn verzoek. Verder een prima fiets. Een opmerking is dat je veel bekijks krijgt met deze fiets, zeker als je zoontje van 3 luidop zingt gedurende je tochtjes.

quesjer op za 28 mrt 2015 om 12:08

Onze Pino is gebouwd in 2013. Wat een goed doorontwikkelde tandem! Wat een mooie balans! Je voelt nauwelijks dat je al gauw een slordige 200 kilo onder bedwang houdt, het voelt zo soepeltjes en uitgebalanceerd aan! Wij hebben de fiets kado gekregen van mijn moeder, en sindsdien hebben wij er nu al veel lol van gehad. Ons grote snelheidsverschil (12 vs. 25) is in een klap opgeheven, beiden hebben we uitmuntend zicht naar voren, praten gaat prima, en we kunnen de fiets niet meer missen. Naar de volkstuin gaat de Radical er achter, naar verder weg gelegen bestemmingen gaat de fiets mee in de trein. (twee ov-fietsen huren is even duur als een dagkaart voor de tandem) de uitstekende klapstandaard zorgt ervoor dat de fiets stevig staat. De bagagedrager voor en achter is ook uitmuntend. En in de stad is het verrassend hoe wendbaar de fiets is, en hoe strak en stabiel hij rijdt. Voor mij als verstokte velomobilist is het wel weer wennen dat ik het weer in de gaten moet houden, maar dat kun je de Pino niet aanrekenen.

Om een ervaring achter te laten, moet je eerst inloggen of registreren.