Hase spezialrader Kettwiesel Allround

De Kettwiesel is een bijzonder stabiele en semi-lage trike, met aluminium frame en drie 20" (406) wielen.

Op de gaaszitting, die zowel in hoek als in hardheid instelbaar is, zit je tussen de iets schuinstaande wielen in. De Kettwiesel is hierdoor zo stabiel, dat je zelfs bij snel genomen bochten niet snel de grenzen zult vinden.

De lengte kan over zo'n 25 cm versteld worden zonder dat de kettinglengte hoeft te worden aangepast.

Je kunt de fiets achterover geklapt op de rugleuning van de zitting stallen, waardoor hij dan maar heel weinig ruimte in neemt, of men daar in de praktijk ook gebruik van maakt .....

Er zijn diverse uitvoeringen leverbaar, zelfs met elektrische ondersteuning. Een mooi accessoire is de vouwbare stroomlijn.

Met het koppelstuk zijn twee (of meer) Kettwiesels te koppelen tot tandem of "treintje"

In vergelijking met een velomobiel is de Kettwiesel met een gewicht van ca. 17,5 kg. best nog licht te noemen.

Op vakantieritten met bepakking is het aan te raden een lowrider bagage drager op de voorvork te monteren om wat meer druk op het voorwiel te houden.

Zithoogte : 46 cm.

Prijsindicatie: Vanaf 2490 euro

Deze fiets is (mogelijk) te koop bij een van de volgende dealers:

Ervaringen

(Niet langer geregistreerd) op di 30 mrt 2004 om 00:00

Sinds september 2003 gebruik ik een Kettwiesel om te forensen. Ook voor korte tochten met de kinderkar erachter. Zeer relaxte fiets. Ik heb nog nooit het idee gehad om te kiepen. Ook niet in de bochten van de Van Brienoordbrug af. Maar ik ben voorzichtig aangelegd, dat scheelt misschien. De fiets heeft wat eigenzinnigheden die ik hem direct vergeef: bij stijgen neigt hij naar links door het rechter aandrijfwiel. Bij steile hellingen kan dit vervelend worden. Ook optrekken uit stilstand op een helling kan een wegglijdend voorwiel opleveren. Ongelijkmatig remmen resulteert in links- en rechtsneiging, maar dat is ook weer te gebruiken bij het nemen van bochten. Hij is ongeveerd dus op klinkerwegen verlies je echt fors snelheid en daarvoor win je fors gerammel terug. Door de lange wielbasis worden gewone hobbels echter zalig genomen. Beter dan op mijn geveerde korte wielbasis. Ook het stuurgedrag is heerlijk en de draaicirkel voor het type fiets zeer kort (Naar links gelijk aan de fietslengte). Ik vind het een heerlijke fiets.

(Niet langer geregistreerd) op do 01 mei 2008 om 00:00

Ik was op zoek naar een ligfiets voor woon-werkverkeer. Nadat ik verschillende fietsen (tweewielers) had gehuurd om uit te proberen kwam ik erachter dat ik beter op een driewieler onderweg kon zijn omdat ik herhaaldelijk onderuit ging. Bij Tempelman in Dronten heb ik toen de Hase-Kettwiesel gekocht. (eind januari 2008). Het is een geweldige fiets. Ik kan er verschrikkelijk hard mee door de bocht gaan zonder dat ik omval, het is me wel eens gelukt om 1 wiel ver van de grond te krijgen maar dat kwam dan omdat ik de bocht te kort aansneed, stoepje, en hup daar ging ik de lucht in. maar doordat de zit vrij laag is, tussen de achterwielen, komt de fiets weer snel terug. Geen vering, maar dit word opgevangen door de stoel (matje). Ik heb ondertussen 1000km gefietst en geen problemen gehad. Tussentijds heb ik nog een ander type geprobeerd (twee wielen voor) die fiets stuurde scherper waardoor ik op hoge snelheid het gevoel kreeg dat er weinig ruimte voor stuur foutjes was. Gemiddeld fiets ik tussen de 20 en 25 km/uur, 30 wil ook wel maar dat hou ik niet lang vol, conditie? Mijn persoonlijke top is 39km/uur maar dat was van de helling af.

maakhaarop op zo 14 jul 2013 om 17:24

Sinds april 08 heb ik een kettwiesel. voldoet prima. zeer wendbaar, lekker laag, heb er son naafdynamo en hydro remmen op gezet. Nu ben ik aan het kijken oor een nieuwe.

Wout-V-B op zo 28 sep 2014 om 19:28

Mijn kettwiesel is een prima model van ligfiets, comfortabel, stabiel, korte draaicirkel, ... Zoals in eerdere ervaringen aangehaald. Echter : mijn recent model (2014) vertoont meerdere gebreken / ontwerpfouten, van fabriek af. Blijkbaar heeft men bij hase de productie veranderd. Mensen die toch een kettwiesel willen raad ik daarom aan om voorlopig enkel oudere 2e hands modellen te kopen, die zichzelf wel bewezen hebben en waar niets is op aan te merken. Moesten er nog mensen zijn met slechte ervaringen met een recente kettwiesel, dan hoor ik dat uiteraard graag. Van zodra ik meer duidelijkheid / oplossingen heb van de fabrikant laat ik dat hier uiteraard weten / aanpassen.

Wout-V-B op do 19 mrt 2015 om 20:00

Ondertussen is de kettwiesel bijgevijld tot een acceptabel product, vind ik eigenlijk wat laat voor een nieuwe fiets af fabriek, maar kom. Pluspunten : Voor dit soort driewieler; relatief snel, stabiel en betrouwbaar. In combinatie met een door LTE geproduceerd bagagerekje zéér multifunctioneel. Hij is iets breder ten opzichte van de oude modellen, maar dat komt alleen maar de stabiliteit en wegligging ten goede. Ook de differentieel, om de 2 achterwielen aan te drijven werkt zeer goed. Kortom een prima en relaxte open ligfiets. Minpunten : Schijfremmen vragen meer onderhoud dan trommelremmen. "Vouwbare stroomlijn" gebruik ik enkel bij regen als het niet anders kan, dit is een product dat op de markt is gekomen alvorens het helemaal was uitontwikkeld. De bovenzijde blijft niet strak genoeg op spanning staan, waardoor er steevast een plas water op blijft staan, niet iets wat je wil op een oneffen wegdek, het water beland dan recht in je gezicht. Als "stroomlijn" heeft het eigenlijk geen enkele functie, daarvoor staat hij te hoog op de fiets. Ik rijd dus liever open. Test op voorhand of je crancks kort genoeg zijn, anders zijn ze niet combineerbaar met de vouwbare stroomlijn, waardoor je voeten ertegen komen. Als je een naafversnelling wil kies dan voor de rohloff, shimano is wat dat betreft wel vrijgegeven, maar niet echt betrouwbaar. De shimano naaf kan de krachten die erop komen niet goed ondervangen, en dient om de zoveel tijd terug bijgesteld te worden. Kortom ze zal op termijn vervangen worden door een rohloff.

Om een ervaring achter te laten, moet je eerst inloggen of registreren.