Ligfiets& nummer 2 2003

Gepubliceerd op

Wederom is de redactie erin geslaagd een veelzijdige inhoud voor het blad Ligfiets& samen te stellen. In het uitgebreide bericht een korte samenvatting van de inhoud.

Op de voorpagina de nieuwe kinderligfiets triker, verder het logo van cycle vision en het paastreffen.

In het voorwoord verwondert Henk Zuurbier zich erover hoeveel moeite het kost om pr voor de ligfiets te krijgen. De automobielfabrikanten hebben zeer veel media die over auto’s schrijven. De (lig)fiets krijgt echter niet of nauwelijks aandacht.

In de samenvatting van Fietsrai en Op pad beurs staan vele mooie sfeerindrukken. 4 Pagina’s vertellen een heel verhaal.

Ook de Fietsvakantiebeurs wordt beschreven. Heeft u altijd al willen weten waarom zo’n beurs interessant is, dat wordt uitgebreid uit de doeken gedaan.

De aankondiging van het paastreffen moet mensen warm maken die het vorig jaar zo koud hebben gehad. Dit evenement is een van de eerste in een nieuw jaar.
In het artikel “Het belang van vormgeving” vestigt Nico van der Toorn de aandacht op zijn ideeën als ligfietsbouwer. Hij relativeert ook zijn kans van slagen op uiterst sportieve manier.

Verder een soort im memoriam voor Cor Moritz, een van de mensen die veel heeft gedaan voor de vereniging. Hij is op 29 januari 2002 overleden.

Een verslag van de Algemene Ledenvergadering is te lezen wat de verschillende werkgroepen dit jaar allemaal hebben gedaan. Verder een stuk van de nieuwe voorzitter die zich hierin voorstelt.

Verder een artikel over een gedesillusioneerde velomobiel rijder. Een gebruiker van een carbon alleweder die heeft geprobeerd zonder onderhoud zo lang mogelijk te rijden. Hij heeft 12000 kilometer zonder olie op de ketting of waar dan ook volgemaakt. De ketting heeft zonder olie natuurlijke een weerstand opgeleverd en flink geluid met bijbehoorde slijtage. De velomobiel is nu verkocht, en een nieuwe rechtop fiets is aangeschaft. (het zal mij benieuwen of die ook zo lang zonder onderhoud kan, red.)

Een artikel over de themadag overbrengingen legt vele technische details uit.
Een nieuwe ligfietsfabrikant die met een nieuwe aanpak de markt opgaat wordt voorgesteld.
Verder nog een artikel over Cycle Vision 2003. De titel een visie op ligfietsen wordt uitgelegd. Vrijwilligers worden opgeroepen en ook wedstrijdrijders krijgen de mogelijkheid tot inschrijven aangeboden.
Een stukje over de plaza, inschrijven voor de wedstrijden en evenementen is een nieuw element.
Een verslag van een toertocht De Baronieroute verrijkt met foto’s doet het ligfietsgevoel weer even opkomen.

Niet alleen toeren, maar ook nog hard zul je moeten gaan bij Parijs-Brest-Parijs. Robert Lammers beschrijft het gevoel van saamhorigheid bij races.

In een samenvatting van een aantal bladen wordt Vogelvrije fietser aan de orde gesteld. Er stond niets in over ligfietsen, maar toch een heel artikel. Over vouwfietsen, fietsendiefstal enzovoort.

Verder De wereldfietser en blad Fiets.
In de serie Ligfiets& volgens wordt met oud hoofdredacteur Christine Dijk een interview gehouden. Hallo, moet ik daarop gaan zitten? Is een zeer lezenswaardig verhaal met humor en details.

De Appelweder is ontstaan door Harry Gijsman. Hij heeft op een aluminium alleweder allerlei fragmenten uit werk van Karel Appel aangebracht. Hoe hij dat deed beschrijft hij.

In de column voor vrouwelijke ligfietsers levert Annet haar bijdrage. Zij ziet zich niet graag op een tweede plaats.

In een prachtig technisch artikel door Guus van de Beek wordt een uitgebreide beschouwing gegeven van overbrengingen. Zelfs met een tabel met verliezen enzovoort.

De shimano cycling concept award is inmiddels de lezers van ligfiets.net wel bekekend. De papieren versie van de club hoeven er echter niet van op de hoogte te zijn. Vandaar een artikel over dit initiatief.

Dries Cool-about (ook wel bekend onder Dries Callebaut) test de Titanium shock proof van M5. Het is een topper, vooral met voorvering. Met die vering kan je nog harder op slechte weg.

In de geschiedenis van de ligfiets in Nederland wordt USVA beschreven. Veel aanpassingen voor minder validen die met de ligfiets weer wat mobieler worden.
Model in the picture, ofwel kleine tinnen ligfietsjes die worden verkocht als steun voor Velo Nova. Modellen Thys222 roeifiets, M5 shockproof, Alligt kleine fiets, Optima baron lage racer, Nazca explorer, Tempelman bike en Siner demon zijn beschikbaar. Info bij fam.geijs@wanadoo.nl

Nog een artikel over ligfiets.net vestigt de aandacht op verschillende elementen op de plaza. Sommigen staan er al wat langer, maar de site wordt zo uitgebreid dat wegwijzers zeer welkom zijn.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.