Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Betuwetreffen, spiegel, Winterfiets Elfstedentocht, remkabelklem, ruitenwisser, werkzaamheden, Sallanches, Bülk 4More, washand, Paris-Brest-Paris, zomercompetitie Assen, zoekplaatje

Betuwetreffen

Afgelopen weekend vond het vierde Betuwetreffen (fb) plaats. Wederom onder zomerse omstandigheden.
De eerste rijders kwamen vrijdag in de loop van de middag binnendruppelen. Zij werden onthaald met appeltaart en slagroom. De tentjes werden opgezet, de bedden opgemaakt. In het totaal bleven er 11 mensen overnachten. Marloes had weer haar vaste plek in de schuur bezet. Rond een uur of 7 was het avondeten klaar. Petra had haar curry gemaakt. Genoeg voor de 11 gasten en de twee vaste bewoners. Helaas begon het net te hozen, en moest er binnen gegeten worden. Vervolgens werd het gewoon weer een gezellige avond.
De volgende ochtend stond het ontbijt om half 9 weer klaar. Om 10 uur kwamen de andere deelnemers aan de tocht één voor één binnen. Ook die kwamen natuurlijk voor Petra's appeltaart. Om 11 uur vertrokken we met 22 fietsers. Ssas was de voorrijder, George hield de achterhoede in de gaten. Een prachtige ronde door de Betuwe, langs Culemborg over dijken naar Leerdam. Daar was de lunch.
Na de lunch stond er nog een bezoek aan Fort Asperen op het programma. Verder ging het langs de Linge. Vanwege het prachtige weer werd geopperd om ook langs Wilco's ijs (heet echt zo) te rijden voor een extra ijsstop.
Daarna was het nog een kilometer of 10 terug naar de stal. Er werd nagekletst, nageborreld en gegeten. De hartige taarten en tiramisu vonden gretig aftrek. Het werd weer een gezellige avond. De volgende morgen, na het ontbijt, ging iedereen weer op pad. Het was wederom een erg geslaagd weekend. Op naar het vijfde Betuwetreffen. Wij hebben genoten!
Dank jullie wel, Wilco en Petra.

Spiegel, knipperlicht en dagrijlicht

Velomobile Ottersberg deze achteruitkijkspiegel met extra's na veel finetuning in de verkoop gebracht.
De spiegel is vergelijkbaar met de spiegel van Busch + Müller en heeft een gematigde vervorming van het gezichtsveld (convex oppervlak, d.w.z. een licht groothoekeffect, maar niet zo uitgesproken als de spiegels uit Roemenië of bij Velomobile SH).

Winterfiets Elfstedentocht 2025

Over ruim 125 dagen, op zondag 19 Januari 2025, kan je weer meedoen met deze uitdagende tocht.
Deze toertocht staat open voor alle, geheel of  in aanzienlijke mate door spierkracht aangedreven, rijwielen die op het recreatief fietspad mogen rijden. Dus van step tot ligfiets, van e-bike (niet de pedelec!) tot racefiets en van skeeler tot handbike.

Remkabelklem oplossing

Wie kent het niet? De slechtst mogelijke oplossing voor een remkabelklem op trommelremmen. Eenmaal vastgedraaid, valt de Bowden-kabel uiteen in zijn afzonderlijke strengen. Opnieuw afstellen is onmogelijk.
Na lang zoeken heeft Axel eindelijk de ultieme oplossing gevonden in V4A-staal. Deze remkabelklem houdt de remkabel intact. Hij bestaat uit twee delen. Bij het aandraaien van de bouten kan het klemmetje worden vergrendeld met een 10 mm steeksleutel.

V4A is een Duitse standaard in Edelstahl (roestvrij staal, een soort CroMo), staat voor o.a. zuur- en zoutbestendigheid en is daarom ideaal voor veeleisende omstandigheden.

Elektrische ruitenwisser

Zo stelt Axel zich de elektrische ruitenwisser (fb) voor de velomobiel voor! Zo onopvallend mogelijk van buitenaf. De geluiden (in de video, red.) worden overdreven door de opname! De anticondensfolie werkt perfect!

Te veel werkzaamheden

In deze tijd van het jaar vindt Sandiway het niet echt prettig, om bij 38º C, met de velomobiel te pendelen. Ook worden de fietspaden gerenoveerd. Dat betekent omwegen over drukke wegen. Soms met moeilijke bochten. Of sjouwen over obstakels.
Dus nam hij de week de lichtgewicht Brompton-kloon. Hoeveel tijd had Sandiway meer nodig tijdens zijn woon-werkverkeer van, met de Snoek, een uur?

Met de velomobiel op stap 

Jéjé fietst in de omgeving van Sallanches, departement Haute-Savoie. Veel mooie en afwisselende beelden van het ganse jaar, ook met een drone gefilmd.

Bülk 4More

De eerste Bülk 4M (de glasvezelversie) worden inmiddels uitgeleverd, zodat Axel deze ons in deze video toont. Zie het grote serviceluik bij de cassette of die in de neus voor makkelijker onderhoud (en de regen druppelt niet meteen naar binnen), de ophanging van het stoeltje (Axel zegt dat dit weer verlaten wordt in de komende 4M’s, het zitje leunt dan weer op een steun, zoals bij de huidige Milan of Bülk MK1). Wel heeft Axel er al een paar, voor hem belangrijke, onderdelen opgezet. Dus standaard is deze Bülk niet helemaal meer.

Washand

Wat te doen als je hoofdsteun (akoestisch schuim) versleten is? Je gaat naar de bouwmarkt en koopt de kleur washand die je aanstaat.
Autowashand

Paris-Brest-Paris 2023 encore

Recumbent News heeft de belevenissen van Eva's Paris-Brest-Paris beschikbaar gesteld voor degene die Engels kunnen lezen.
Komt het je bekend voor? Klopt, vorig jaar hebben we er aandacht aan besteed!

Zomercompetitie Assen

Zondag over een week gaat de zomereditie van de competitie weer van start. Als we dit schrijven zijn er al 26 aanmeldingen, en we weten zeker dat daar nog meer bij komen!
Doe mee, of kom kijken.

Zoekplaatje

Het zoekplaatje van deze maand:
Waar is dit nou alweer...?

Reacties

lighans op vr 13 sep 2024 om 14:06

Die remkabelklem is een serieus goed idee ipv de haatklemmetjes. Niet alleen versplinteren ze de kabel. Ze zijn ook nog lastig aan te draaien, of moeten los geknipt worden bij verroesten wat meteen de kabel onbruikbaar maakt.

Deze lijken me veel handiger.

tromp op vr 13 sep 2024 om 16:35

Het zoekplaatje lijkt op een brug langs het Hollandse kade fietspad vlak onder de N401 naast park de Grutto ten westen van Kockengen.

Veloquest op vr 13 sep 2024 om 17:01

Met een beetje logisch nadenken en wat speurwerk ben ik erachter gekomen dat het zoekplaatje is gemaakt op 8 mei 2024.  En nu kan ik ook wel de locatie noemen maar dan is de lol eraf. Dus wie weet welk water het is? en wie kan daarna de straatnaam noemen. 

Hoekie op vr 13 sep 2024 om 17:19

Naar idee van de al langer bestaande https://en.dastore.biz/product-page/da-clamp-mini

Hardloper op vr 13 sep 2024 om 19:36

@John Tromp ik zou het ergens anders gaan zoeken. @Velo quest het water brengt je inderdaad naar de oplossing.

@Hoekie, zijn die van jou link niet duurder? En dat ze uit Zwitserland komen en daardoor ook nog extra duur worden door invoerrechten?

Veloquest op di 17 sep 2024 om 02:24

het zoekplaatje is op de herscheweg en op de brug over het water de dommel. 

https://www.google.nl/maps/place/51°34'39.8"N+5°23'33.8"E/@51.577727,5.3912589,338m/data=!3m2!1e3!4b1!4m13!1m8!3m7!1s0x47c6e790d308c883:0xf624498957951fac!2sHerscheweg!3b1!8m2!3d51.577218!4d5.3891308!16s%2Fg%2F1thxvft2!3m3!8m2!3d51.577727!4d5.392707?entry=ttu&g_ep=EgoyMDI0MDkxMS4wIKXMDSoASAFQAw%3D%3D

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.