Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Spezi, open ligger, alledaagse velomobielen, tevreden met de Snoek, Snoek L, verlaten snelweg, aan de kant gezet, waaghals, Grenslandtreffen, velomobielen veroveren Minneapolis, alles over de ketting, eerste keer ligfietsrit Zevenaar, Cycle Vision, Wereldfietsdag

Spezi compleet

Alle video's van de Spezialradmesse Spezi zijn nu bewerkt en geüpload naar YouTube! Er zijn 16 interviews met fabrikanten in alfabetische volgorde plus de leuke fly over intro, beelden van testcircuits en tussenfilmpjes, allemaal verpakt in deze upload met volledige berichtgeving.
Een inhoudsopgave met links naar elk segment van de video staat in de beschrijving onder deze YouTube-video van Laidback Bike Report.

Woldjerspoor station Slochteren

De Assen Liggers hebben afgelopen zondag een ritje gemaakt in het zuiden van Groningen en kwamen bij een bijzonder gebouw, het station van Kolham van voormalig Woldjerspoor. Bij wat nazoeken kwamen we deze foto uit 2006 tegen van het voormalige station in Slochteren met… een open ligger. Een Sinner Record 20/26, vermoeden wij.

Alledaagse driewiel velomobielen

Oleksii Hanshyn heeft een video gemaakt over zijn 19-jarige avontuur om trikes en velomobielen te ontwikkelen en deze te gebruiken voor dagelijks vervoer. Ook over zijn conclusies, fouten en experimenten. Deze video kan niet alleen nuttig zijn voor de makers van velomobielen, maar ook voor de gebruikers. Met deze video zul je begrijpen hoe moeilijk het is om een goede velomobiel te maken.
De start van zijn avontuur vond plaats in een Oekraïens dorp.

Uiteindelijk tevreden met de Snoek

Sandyway is uiteindelijk tevreden over de Snoek bij heel hoge snelheden.
Hij heeft de stabiliteit van afdaling opnieuw bekeken en heeft de testafdaling van 3 % onlangs een paar keer gedaan. Zijwind en tegemoetkomend verkeer zijn de grootste problemen, vooral wanneer er onvoorspelbare windvlagen zijn.
Het is hier bijna moessonseizoen, dus er zal sowieso niet meer getest worden voor het begin van de herfst omdat op de weg veel zand ligt (vanwege de regen). Het is tijd, vindt hij, om de Snoek voorspelbaar en veilig te verklaren tot ongeveer 90-100 km/u. De Snoek 010 is zeker niet zo afgeleverd. Er moesten een aantal aanpassingen worden gedaan. Sandyway twijfelt nog steeds aan de effectiviteit van de carbon haaienvin, en gebruikt hem niet meer. Toch nog een voorbehoud, de Snoek is nog steeds niet zo goed als de DF met lange stuurplaten en gesloten wielkasten (broek). Maar de Snoek is zeker beter dan de DF met open wielkasten.

Snoek L

Afgelopen woensdag stonden maar liefst negen Snoeken L bij Velomobiel.nl. De foto's komen van MeWe.

Verlaten snelweg?

In Groningen is de autoweg N7, de zuidelijke ringweg, deels afgesloten voor alle verkeer. Dat belet iemand niet om eens over die verlaten baan te zwieren.
Dat had ook in 2012 gekund, maar toen wel met veel fietsers. Daarna is Rondje Ring uitgesteld, maar dat uitstellen betekende wel afstellen.

Aan de kant gezet

In La Mesa, Californië, wordt een velomobilist aan de kant gezet (fb) door een, eh, humeurige politieagent, en niet omdat hij op een verlate snelweg reed, maar om het rijden in een niet geregistreerd voertuig. Tja, zelfs daar hoeft een fiets niet  geregistreerd te zijn. Om te voorkomen dat de velomobilist nog een keer staande (zittende?) gehouden wordt, vraagt hij of de agent dit ook aan zijn collega's wil doorgeven.
Eh, moeizaam! Uiteindelijk komt het er moeizaam uit: als hij tijd heeft.

Waaghals

Nee, wij bedoelen niet de ligfietser maar de automobilist die dit aan het filmen is.

Grenslandtreffen

Nagekomen foto's en video's:
Johan heeft een samenvatting van de geweldige tocht gemaakt met deze video. En mocht je echt heel veel tijd hebben, dan kun je de niet-echt-een-samenvatting van Jules bekijken.
Wolfgang heeft op Facebook enkele foto's gezet.

Vijf velomobielen veroveren Minneapolis

Ben heeft een filmpje gemaakt met in de hoofdrollen hijzelf, Tom, Andrew, Paul en Neil.

Alles over de ketting

Alles wat je maar wilt weten over kettingen ('Nederlands').

Eerste keer ligfietsrit Zevenaar

Op zaterdag 8 juni organiseert Kjeld  een ligfietstocht.
Deze tocht wil hij relaxed doen om zo genieten van de omgeving. 
De tocht start wat landelijk om verder te gaan over dijken. Op één van die dijken wordt een ministop gehouden om van de omgeving te genieten met een kleine uitleg voor het volgende deel.
Er zit een klein stukje door Duitsland in, namelijk door Elten. Mogelijk wel ietwat vervelend maar het is goed te doen (wel verplicht het fietspad volgen met de groep).
Eenmaal weer in Nederland is het een klein stukje tot de pauze en gaat met recht uitzicht naar het bos.
Er is een pauze in Loerbeek. Hierna volgt nog een klein stukje bos om dan weer een heel stuk door de landerijen te fietsen.
Het laatste stukje eindigen we wel langs de grote weg om een klein stukje door Zevenaar te rijden terug naar de start.

Cycle Vision

Cycle Vision is dit jaar van vrijdag 21 tot en met zondag 23 juni in Amsterdam-Sloten. Er wordt geracet op de 2,5 km lange baan van Sloten en in de 200 m lange indoor velodroom.
Wie wil kamperen kan terecht op De Sport Camping, 6,5 km met de auto of fiets vanaf Sportpark Sloten. Op zaterdag organiseren we een barbecue in de kantine van ASC Olympia.
Zo te zien kan je je nog niet wel inschrijven…

Wereldfietsdag

En denk eraan: aanstaande maandag, 3 juni, is het wereldfietsdag, dus is het weer een feest om te mogen fietsen! (net als die andere 364 dagen van het jaar)

Reacties

Veloquest op vr 31 mei 2024 om 19:18

Er staat een foutje bij de wereldfietsdag. want er zitten toch echt nog 365 extra dagen in dit jaar. 

Oliver op vr 31 mei 2024 om 20:27

Dat komt omdat het weer de vorige week 1 dag zo slecht was dat het echt geen feestje meer was. ;-)

Kjeld op vr 31 mei 2024 om 23:37

Wat leuk om te zien dat mijn eerste tocht hier in staat. Bedankt voor het plaatsen.

m66roepers op wo 26 jun 2024 om 21:38

Over foto Woldjerspoor. Het klopt. Het is een Sinner Record 20/26 en de fiets leeft nog steeds. Hij heeft als sinds 2011 of zo een streamer en staat nog steeds bij mij in de schuur en is omgedoopt tot regenfiets.  Hier een recentere foto van dezelfde fiets op Commons.
TeJayLigFts op do 27 jun 2024 om 07:58

Ook een mooie foto met deze Sinner, Marco!

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.