Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Vlaggetje, velomobiel en Cybertruck, Laidback Bike Report, interview met Jan, testrit Bülk 4M, Urban koopje, beginnersrit, toekomst van de fiets, gezamenlijke fietstocht, trikerit, Passion-Vélomobiles, automatische ruitenwisser, fietscamper, zoekplaatje

Op het verkeerde been gezet: vlaggetjeskwestie

Bij ons volgt altijd een Pavlovreactie bij het woord vlag(getje). Ook al staat er iets anders boven, wij worden getriggerd door het woord 'vlaggetjeskwestie'. Dan blijkt het om een auto te gaan waar een miniem vlaggetje te vinden is (als je heel goed kijkt).
Tja, er mag wel een vlaggetje wapperen op de Fiat Topolino (en Citroën Ami of Opel Rocks).

Velomobiel in of op een Tesla Cybertruck

Op mogelijk de lelijkste recent ontworpen auto (fb) is een fraaie Bülk geplaatst. De naam Lelijke Eend is al vergeven (en dat was/is een schoonheid t.o.v. dit mormel). Misschien is Lelijke Rover wat.

Laidback Bike Report

Vanwege de Spezi een wat vertraagde aflevering van het Laidback Bike Report met hierin, hoe kan het ook anders:

Interview met Jan

Natuurlijk heeft Gary nog meer gedaan op de Spezi: een interview met Jan van Velomobile World over de nieuwe Bülk 4M, Urban (ook leverbaar met tankbesturing/stuursticks) en het prototype van de velomobielaanhanger: Balg.

Testrit Bülk 4More

Ben Parke rijdt een testrit met de, glasvezel, 4M(ore) en vergelijkt deze met de, carbon, MK1 (en de glasvezel Quest). De 4M doet iets onder voor de MK1 (en dan ook de Urban), maar rijdt de Quest finaal eruit (blows that out of the water). Dus, de winnaar in de Urban familie is: nummero één de MK1, op de hielen gevolgd door de 'blingbling' Urban, en de 4M volgt daar vlot op.
Ben je toch geen snelle rijder dan is de 4M ruim voldoende voor je doel.
Laat je nou meer boodschappen mee kunnen nemen dan in de Quest! Dus is het ook nog eens een praktische(r) fiets voor die prijs.

Bülk 4More

Interesting Engineering beschrijft:  In foto's: Bülk 4 More velomobiel herdefinieert duurzaam transport ('Nederlands').

Een Bülk Urban voor een koopje?

Na 9 juni zal er een gebruikte wit-rode Bülk Urban (fb) beschikbaar zijn bij HoVelo in Aichach, Duitsland. In deze Urban rijdt Ben Parke een fietstocht van 1.200 km.
Ben belooft dat hij zal proberen de krassen tot een minimum te beperken. Tegen de tijd dat de tocht voorbij is, heeft hij wel alles perfect afgesteld!
Dit is een kans om een bijna nieuwe Urban te krijgen voor een geweldige prijs (de prijs is opvraagbaar bij HoVelo).

Rit voor beginners

Het leek Ben een goed idee om een gezamenlijke rit te doen met starters met velomobielen samen met doorgewinterde rijders. Het is wel uitkijken of iedereen wel kan volgen.
Voor de toevallige medeweggebruikers moet het een spectaculair gezicht zijn geweest, al die kleurige velomobielen in Amerika.

Toekomst van de fiets?

GCN probeert het weer, een ligfiets. Nu met een voorwiel aangedreven Cruzbike.
'Deze fiets is snel! Is dit de toekomst van fietsen?’ Hank gaat er dan ook mee racen.
Kan hij zijn vorige beste tijd verslaan, die hij neerzette toen hij een stuk jonger (en fitter) was en op een gespecialiseerde tijdritfiets reed? Kan hij de plaatselijke renners op hun TT-fietsen verslaan (James versloeg Hank op een trike met 4 minuten verschil)?'

Kom maar op met commentaar: De fiets is niet goed afgesteld op rijder. Het kost minstens weken, maanden, voordat je lichaam zich van een wielrenfiets, zich min of meer thuis voelt op een ligfiets en al je krachten kwijt kan op de pedalen.
Bron op Facebook.

Gezamenlijke fietstocht

Het vakantieseizoen is aangebroken. Johan, Herman en Christian fietsen via het Grenslandtreffen nog even door. Via de Belgische Ardennen, daarna de Eifel, langs de Moezel naar Koblenz en daarna langs de Rijn terug naar Nederland. In totaal, voor Johan, ongeveer 1.200 kilometer (fb).

Gezamenlijke trikerit in Brabant

De allereerste gezamenlijke Trike Tour (fb) zit er op. Zo te zien is het fantastisch gegaan. Het is eens wat anders dan alleen velomobielen.

Passion-Vélomobiles

David Massot heeft in de voormalige veestal een nieuw bedrijf gevestigd namelijk SARL Passion Vélomobiles. De naam zegt het al: passie voor velomobielen. Passion-Vélomobiles richt zich op de verkoop van alle merken velomobielen, zowel nieuw als gebruikt, onderhoud, reparaties en verkoop van accessoires. David heeft voorheen o.a. gewerkt bij Cycles JV & Fenioux.
Passion-Vélomobiles bevindt zich in Lezay, ergens in de driehoek Poitiers, Limoges en La Rochelle.
Bonne chance David.

Automatische ruitenwisser

Axel is druk bezig met een elektrische aangedreven 180 graden ruitenwisser met optionele regensensor. Hier in de video is het nog een prototype (fb).

Fietscamper

Ontwerper Paul Elkins heeft een fietscamper gemaakt, gebaseerd op de Duitse Fahrradwohnwagen,  die van fiets naar slaapruimte, naar keuken, naar badruimte en naar zithoek kan worden omgebouwd in een ruimte die niet veel groter is dan zijn eigen lichaam, en met gebruik van de goedkoopste materialen.

Zoekplaatje

Het zoekplaatje van deze maand was voor velen van jullie blijkbaar erg makkelijk. Bennie was er als snelste bij om te melden dat dit in Thorn, het witte stadje, is. Hij wist zelfs nog een foto te leveren die in de andere richting is genomen. Het poortje, waarvoor de QV op het zoekplaatje staat, is op de foto van Bennie op de achtergrond, iets recht van het midden te zien.
Volgende maand maken we het weer wat moeilijker.

Reacties

mikok op vr 24 mei 2024 om 13:48

Arme GCN Hank. Ik kreeg al meteen plaatsvervangende pijn in de knieën.

lighans op vr 24 mei 2024 om 14:08

De Bulk 4more vergelijkt hij met een polyester Quest. Wat een beetje een vreemde vergelijking is. De polyester Questen zijn al behoorlijk op leeftijd.

lighans op vr 24 mei 2024 om 14:09

En nog even reclame maken voor de "grote" tocht van de Waterlandse liggers. Morgen gaan we heel vroeg van start om een rondje Markermeer te doen.

Schrijf je in, doe mee, vinden wij gezellig. Of kom op bezoek bij ons eet momentje in Lelystad.

https://ligfiets.net/events/4605 om in te schrijven.

MichielAdriaan op vr 24 mei 2024 om 20:40

Kom maar op met commentaar
Uitgesloten dat een Cruzbike, of welke andere mensaangedreven fiets ook, met zo'n klein voorblad snel zou kunnen zijn (want het wiel heeft geen ingebouwde versnelling). 
Geen mens kan namelijk een hoog genoeg aantal toeren maken met de benen op een kinderfiets (en dat is de grootte van zijn voorblad!).  

Bobslee op wo 29 mei 2024 om 17:22

@Mick Leemans: Heb je de video eigenlijk wel bekeken? Licht alu hoofdframe, carbonstoel, carbon voorframe, 28" racefietswielen, en een gemonteerde SRAM AXS Red/Force mix, met een 10/36 12 speed cassette en een 46/33 voorblad, inderdaad de kleinst mogelijke combinatie leverbaar, maar met 46x10 en 28" wielen kom je dan nog steeds 10,28 meter per trapasomwenteling. En er zijn dagen dat ik dat niet rondtrap.......En ik zou ook niet veel kinderfietsen  weten die daarmee standaard verkocht worden.........
Zoals ik het zie, een prachtige niet te zware ligfiets met een hele mooie afmontage! 
Maar het staat je vrij om het oneens met me te zijn natuurlijk..........

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.