Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Duo Ligfiets, Quatrevelo limousine, obesitas, een velomobiel voelen, bevestiging velomobiel, rolweerstand 20" banden, camera, dochter, wedstrijd in GB 2002, februaririt, tulpentocht, 24-uurs uitdaging, 1e wintercompetitie

Opvallende Duo Ligfiets te koop!

We hebben er in september al eens kort aandacht aan besteed, maar hij staat nog steeds te koop!
Er bestaat maar één exemplaar van deze wel heel bijzondere verschijning. Er is plaats voor twee personen.  Met drie versnellingen, trapaandrijving en differentieel aan de voorzijde en sturende achterwielen!
Aandrijving en sturen wordt gedaan door de voorste rijder. Het sturen gebeurt d.m.v. stuurknuppels. De fiets is voorzien van LED-verlichting aan voor- en achterzijde.
Deze Duo Ligfiets is voorzien van twee trommelremmen. Vier stuks lichtmetalen velgen en een zeer sterk chassis van staal 15x15mm kokerprofielen. Carrosserie bestaat uit aluminium plaatwerk 1,2mm dik.
Disclaimer:  niet bedoeld om de snelste te zijn, maar gewoon om op te vallen!
Zie ook de video.

Quatrevelo limousine

De verlengde Quatrovelo is door Romain ook via Facebook wereldkundig gemaakt voor de Engelstaligen.

Auto-obesitas

De originele auto's zijn graatmager (fb) t.o.v. de huidige versies.
Anekdote uit de jaren zestig: mijn buurman van twee meter en een stevig postuur werd aangehouden voor een lichte overtreding. De agent verzocht hem uit te stappen, en hij mocht meteen weer instappen en verder rijden zonder een bon. De agent had iets onmogelijks zien uit- en invouwen in een, voor huidige maatstaven, dwergauto. De auto? Fiat 500 (linksonder op de foto).
Iets dergelijks als iemand van twee meter uit, of in, een Snoek of Bülk stapt?

Een velomobiel voelen!

Als Asser Liggers hadden we afgelopen zondag al een geïnteresseerden voor velomobielen gehad op een kruispunt midden in de uitgestrekte weidevelden onder Assen, als er nog een auto stopt bij onze pauzeplek. Het raampje gaat open, en ik vraag of ze nog wat willen weten over velomobielen. Het antwoord verrast me: 'Ik leg mijn blinde kleindochter uit wat ik zie.' Tot mijn eigen verbazing zeg ik: 'Misschien kan ze het beter voelen.'
Ik schuif mijn velomobiel dichter bij de auto en begeleid haar handen over de velomobiel. Als oma ineens zegt: 'Je moet er ook in gaan zitten'. Daar heb ik even bedenkingen bij, maar vooruit dan maar. Even later begeleid ik haar voeten op de juiste plekken om op te staan en even later zit ze in de velomobiel. Het uitstappen gaat ook probleemloos. En twee opgetogen dames stappen weer in de auto!
Helaas zijn er geen foto's gemaakt, terwijl het toch een heel bijzondere gebeurtenis was. Maar ik, Theo, had even buiten de boordcamera van Twilwil gerekend:

Bevestiging velomobiel op een trailer

Richard toont in deze video hoe hij een velomobiel vastzet op een trailer.
Het wordt even stil met video's (fb) van Richard omdat hij vorige week op zijn trike aangereden is (de verwondingen zijn vrij aanzienlijk): beterschap Richard!

Rolweerstand 20" banden

Trisled test een berg aan banden in de maat 406. Zie ook Facebook.

Camera

Sandiway heeft de afgelopen week geëxperimenteerd met cameraposities op de racekap van zijn Snoek. De eerste poging was niet helemaal naar tevredenheid, omdat er te veel van de racekap zichtbaar was in de beelden. Daarom heeft hij de posities van de camera's nu omgedraaid.

Wat als je dochter…

… je videokanaal overneemt, maar wel een dochter met komisch talent. Het overkwam Jan van Velomobile World: Vijf redenen om een velomobiel te kopen.

Wedstrijd in GB in 2002

David stuurde ons vorige week een filmpje over de vouwfligfiets van Brompton tijdens een wedstrijd in Hayes/Hillingdon in Groot Brittannië op 9 juni 2002. Hier is de hele wedstrijd met allemaal open liggers.

Februaririt vanuit Oss

Roef wil nog een pakkender naam verzinnen voor deze tocht vanuit Oss op zaterdag 24 februari. Het wordt een rondje van 50 - 60 km. Het startadres krijgen diegenen die zich inschrijven.

Het is dat weekend een drukke boel, want op diezelfde zaterdag maken  Mooi Bennekom en Waterlandse Liggers ook een toertocht, en zondag gevolgd door HSL.
Oftewel, houd de agenda in de gaten!

Landschapskunst en tulpen

Op zondag 21 april vindt de tweede Tulpentocht plaats. Vanuit Dronten wordt er gefietst vanuit Dronten (Intercitybike)  langs Flevolands landschapskunstwerken observatorium Robert Morris en de Aardzee.
Zie ook de eerste Tulpentocht.

24-uurs challenge Jan Kranczoch

Dit is de derde versie van de 24 uur uitdaging van Jan Kranczoch. Deze vindt plaats op vrijdag 10 mei (de dag na Hemelvaart).
Deze uitdaging staat niet in het teken van snelheidsrecords maar voor veelfietsers die willen ervaren hoe het voelt om zover mogelijk proberen te komen in een vol etmaal. Geheel ongedwongen, al mag er natuurlijk ook geracet worden.
De rijders kunnen individueel meedoen, maar is ook open voor teams.
De inschrijving is open!

Wintercompetitie Amsterdam

Zondag over een week, 11 februari, vindt de eerste wintercompetitie plaats in de velodroom in Sloten/Amsterdam.
  •  09:30-10.00: Inschrijven / baan regels (alleen schone banden+fietsen op de baan);
  • 10:00-10.30: Warm rijden;
  • 10.30-11.30: Snelle ronde;
  • 12.00-12.45: Criterium ongestroomlijnd en half gestroomlijnd (un+partly faired);
  • 13.00-13.45: Criterium gestroomlijnd (indien men wil kan men nog een keer).

Reacties

lighans op vr 02 feb 2024 om 14:13

Ik denk dat het bericht uit Duitsland ook zeer meldenswaardig is en net zo tragisch.

https://kirche.social/@jakob_thoboell/111855463784434108

@natenom, een mastodont gebruiker en fietser en velomobielrijder die misstanden op de Duitse wegen vastlegt, is onlangs verongelukt. Het is zo tragisch dat deze man die juist de onveiligheid van de fietser duidelijk probeerde te maken, dit lot ondergaat. Er zullen gedenkfietstochten georganiseerd worden. Zie de link hierboven.

lighans op vr 02 feb 2024 om 14:50

Der Fahrradaktivist und Blogger #Natenom ist tot. Jahrelang hatte sich für mehr Sicherheitsabstand auf Straßen eingesetzt. Nun wurde von einem Auto auf der Landstraße überfahren. Die Fahrradcommunity ist entsetzt.
Mein Nachruf

https://taz.de/Fahrradaktivist-Natenom-ueberfahren/!5989820/

Hierboven nog een bericht. Maakt het misschien wat duidelijker.

Fietsbennie op vr 02 feb 2024 om 16:13

Kleine opmerking: ik denk dat Roef een rondje Oss gaat doen, geen Olst. 
Alhoewel je daar mooi langs de IJssel kunt fietsen! goed weekend allemaal.

TeJayLigFts op vr 02 feb 2024 om 16:59

De titel zei het al (Oss), nu ook in het bericht: Oss. Bedankt.

Hoekie op za 03 feb 2024 om 13:47

https://chaos.social/@PhillipGoik/111849801115027039
Met foto van zijn platte mountainbike en de gebarsten voorruit van de auto.
https://www.ka-news.de/region/pforzheim/fahrrad-aktivist-natenom-stirbt-nach-auto-crash-war-es-fahrlaessige-toetung-art-3082032
De automobilist is inmiddels beschuldigd van moord door nataligheid.

tdt op za 03 feb 2024 om 20:32

Twee meter uit een Bülk gaat gemakkelijk. De klep gaat heel ver open, dus het ziet er best comfortabel uit.
Uit een DF XL, Tuna of Snoek L is denk ik nog het lastigst, de instap is in alledrie niet zo heel ruim :)

Verder: RIP #Natenom :( 

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.