Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Norm, IBTC, Elfsteden, ijs, kleding, stuurplaten, luikje, momentje, ruitenwissermotor, alarm, W9s, duet, Podbike, zoekplaatje

Norm

Begin december bereikten Europese Raad en Europees Parlement een overeenstemming betreffende richtlijnen, voornamelijk gericht op het reduceren van het energiegebruik van gebouwen. Wat dat met fietsen te maken heeft? In deze richtlijnen is ook opgenomen dat per wooneenheid twee veilige parkeerplekken voor fietsen beschikbaar moeten zijn. Wij zien het al helemaal zitten: overal kleine garages voor velomobielen, zodat die veilig gestald kunnen worden!

IBTC

Over pak 'm beet een maand, namelijk van 23 t/m 25 februari, vindt in Utrecht (en in Gent een week later) weer de Fiets en Wandelbeurs plaats. Voorafgaand hieraan wordt op 21 februari de International Bike & hike Tourism Conference georganiseerd. Op het programma staan o.a. onderwerpen met betrekking tot Turkije, Polen, hiking trails en het fietstoerisme in Europa.

Winterfiets Elfstedentocht 2024

Afgelopen zondag werd deze tocht gehouden en we hebben een aantal foto's en filmpjes gevonden, uiteraard met ligfietsen:

Mochten we wat gemist hebben, mail ons of reageer hieronder (en ja, we weten dat niet alle FB-links openbaar zijn...).

Door het ijs gezakt

Er is een Quattrovelo door het ijs gezakt. Het fietspad stond nog onderwater van de regen van de afgelopen weken en was bevroren. Maar het was niet overal dik genoeg. Gelukkig niet al te diep, 10 cm. De greppel ernaast is iets dieper.

Ligfietskledingwebshop nog open t/m 31 januari

Tot en met 31 januari kun je nog kleding bestellen in de ligfietskleding webshop, daarna wordt deze gesloten en kun je dus geen kleding meer bestellen. 
Mocht je voorafgaand aan de bestelling nog willen passen, dan kan dat in de regio Arnhem-Wageningen met een privé-afspraak via ligfietskleding@protonmail.com

De volgende nieuwe kledingstukken worden ter overname aangeboden: 
2 Shirts maat 2XL model Race (traditioneel) met doorlopende rits en zakken
1 Regenjas maat XL zonder zakken
1 Winterjas maat XL met zakken
2 Shirts maat XL model Race (traditioneel) met doorlopende rits zonder zakken 
Info: ligfietskleding@protonmail.com

Installeren stuurplaten

Sandiway installeerde nieuwe op maat gemaakte titanium stuurplaten van Roadrunner. Hij heeft er tot nu toe ongeveer 200 km mee gereden. Het is een goed compromis tussen stabiliteit en draaicirkel.

Zorgen dat het luikje niet wegvliegt

Het achterste serviceluikje is er bij Sandiway al eens afgevlogen (zie begin van de video, en deze is teruggevonden dankzij de video). De krachten op het luikje was te groot voor het klittenband. Daar heeft hij nu een oplossing voor.

Momentum Mag

Wat zijn velomobielen toch? Een introductie ('Nederlands') voor pedaalaangedreven snelheidsmachines.

Automatische ruitenwisser

Hebben we eindelijk een vizier wat vrijwel niet beslaat, en zelfs een handbediende ruitenwisser, is het weer niet genoeg.
Uli kan dat automatisch laten doen. Knopje indrukken en 'swoep' een wisbeurt. Maar dit motortje kan ook constant wissen (fb).

Fietsalarm

Het fietsaccessoiremerk Knog biedt sinds kort ook een alarmsysteem aan, waarmee je je gestolen fiets kunt terugvinden: de Knog Scout Bike Alarm & Finder (zo te zien alleen met Apple apparatuur).

Eerste beelden W9s

Het nulmodel van de Alpha W9s (s= small) is te zien op de video van Daniel.
Zie ook het Velomobil Forum of op Facebook.

Duo-Mulsanne

De Duo-Quest kenden we natuurlijk allemaal al, maar nu is er ook een Duo-Mulsanne in de maak. De body is reeds klaar (fb) en zo te zien heeft de fiets een behoorlijke kofferbak die toegankelijk is via een flinke achterklep.

FRIKAR

In de nieuwsbrief van Podbike staat te lezen, dat de eerste leveringen van de FRIKAR in Duitsland aanstaande zijn. Niet geheel toevallig zal de overdracht in Bochum (tief im Westen, wo die Sonne verstaubt) plaatsvinden, want daar is de nieuwe servicepartner van Podbike, Tri-Mobil gevestigd. Als je nu trouwens een FRIKAR gaat bestellen, zul je tot (geschat) eind 2025 geduld moeten hebben.

Zoekplaatje

We stonden ervan te kijken dat de bonusvraag, die in onze ogen veel moeilijker was, sneller was opgelost dan het eigenlijke zoekplaatje. Hulde hiervoor aan Jos! Maar uiteraard ook voor de mensen die benoemden dat het zoekplaatje bij kasteel Haarzuilens genomen was.
Uit zijn antwoord over de tent was al op te maken dat Gertjan de leverancier van het zoekplaatje was, waarvoor weer onze dank!

Reacties

A.vanLent op vr 19 jan 2024 om 14:46

Tof, die Duo-Mulsanne!
Iedere poging tot een alternatief voor de auto word ik gewoon vrolijk van

Bietrume op vr 19 jan 2024 om 15:32

De echte naam van de Duo Mulsanne is JVA2. Het werd reeds vermeld in het vrijdagbericht van 24 maart 2023.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.