NVHPV bestaat dit jaar 40 jaar

Gepubliceerd op

Beste leden, dit jaar bestaat de NVHPV alweer 40 jaar.

Ter gelegenheid daarvan heeft een aantal leden het idee opgevat een uitgave samen te stellen van allerlei wetenswaardigheden over ligfietsen en de vereniging. Dat kan in boek- c.q. magazine- en/ of digitale vorm, afhankelijk van de hoeveelheid beschikbaar (komend) materiaal en de bijbehorende menskracht om dat te kunnen realiseren. 
Om dat te laten slagen vragen wij u om daaraan mee te werken door suggesties aan te leveren voor zo'n jubileumuitgave bijvoorbeeld met anekdotes en belangrijke (technische) wetenswaardigheden uit het heden en verleden. Dan wordt het niet alleen een document dat voor ons maar ook door ons is gemaakt. 
Mocht je beschikken over specifieke kennis die benodigd is voor zo’n uitgave en die je voor dat doel wilt inzetten, wil je dat dan laten weten? 
Wij ontvangen uw inhoudelijke bijdrage graag uiterlijk 15 januari op de redactie van Ligfiets&.

Reacties

NoStress op vr 22 dec 2023 om 10:18

Even brainstormen uit de losse hand.
Boekvorm ben ik voor. Reken op mijn medewerking. Geschiedis oliebollentochten. Historie cyclevision ('mister. Cyclevision' Jack?)
Ik zie ook iets tastbaars. Lokatue velomobiel museum? Koning zelfbouw tentoonsrellimg. Misschien M5 relequien? Maar ook recordfiersen en de 265 dagen fiets. Serie historische roeifietsen van Derk? Flevobike natuurlijk. Zephyr. Phyton projecten. Metingen van Bert Hoge? Vermogensfimeetfiets e.d.
Film materiaal. (Eggens) Interviewen mensen eerste uur.  Leden van het eerste uur die nu nog lid zijn. Voorzitters opzoeken.

wakkermans op vr 22 dec 2023 om 12:44

Historisch overzicht van zelfbouwprojecten zou door heel veel leden enorm gewaardeerd worden. DIt aspect wordt door velen gemist, en dit is een goede kans om daar wat aan te doen. Kwam pas nog wat superleuke foto's tegen uit vervlogen tijden. Maar hier gaat heel veel werk inzitten, er is een goed samenwerkend team voor nodig.
Daarnaast is het komen en gaan van Nederlandse fabrikanten ook interessant, misschien een reeks interviews met de mensen achter Optima Challenge Sinner Flevobike Nazca Rainbow M5 Thys.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.