Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Wie gaan er, wintercompetitie, voortbestaan Sportpaleis Alkmaar, verhalen en velomobieltransport, Northland Velo, waarom, Karen op ICI-trike, zoekplaatje

Wie gaan er?

Naar de Oliebollentocht natuurlijk! In ieder geval een delegatie van de Rotte Rijders.
Tijdens het schrijven van dit stukje stonden er al een negentigtal op de lijst!

De wintercompetitie!

De aftrap van de wintercompetitie training wordt, zoals al jaren, gegeven in Alkmaar (zie ook het volgende onderwerp!).
Er wordt dan voor het eerst gebruikgemaakt van het nieuwe tijdwaarnemimgsysteem, waarvan de goedkeuring tijdens de algemene ledenvergadering (ALV) van afgelopen zaterdag is besloten. Ook zijn er twee nieuwe tijdmeesters!
In maart volgt de tweede (?) in Apeldoorn.  Wacht even, we missen Amsterdam en februari, deze training staat nog open. 
De inschrijvingen zijn geopend!

Voortbestaan Sportpaleis Alkmaar onzeker

Er komen verontrustende binnen over het voortbestaan van het Sportpaleis in Alkmaar: het lijkt gedaan met de restauratie van de Wielerbaan (achter de betaalmuur). Er is inmiddels een petitie gestart om wielerbaan Sportpaleis Alkmaar te behouden. In 2014 was er ook al alarm (leesbaar!).

Verhalen gezocht & velomobieltransport naar Amerika

In dit bericht ('Nederlands') twee onderwerpen.
Verhalen
Jan wil op de site Velomobile World verhalen publiceren hoe jij je velomobiel gebruikt.
Is het omdat de velomobiel je sneller van A naar B brengt of de velomobiel gebruikt omdat het in de winter erg vochtig is en je een hekel hebt aan fietsen bij regenachtig weer? Of rij jij met veel plezier ritjes, alleen of met een groepje (en het is ook nog eens goed voor je conditie). Verwoordt dat de velomobiel een prima oplossing voor jou is.
Jan wil leuke verhalen met foto's, zodat mensen die het lezen of naar de website gaan. Dat zijn er elke maand ongeveer 10.000. Zodat ze zien: hé, er zijn mensen die ze echt gebruiken, daar gelukkig mee zijn en de bezoekers zich met jou kunnen identificeren als velonaut en misschien ook wel velonaut willen worden!
Stuur je verhaal naar Jan (Europa).
Voor de USA en Canada hier naar toe. Zie ook deze video.

Velomobieltransport
Er is heel veel interesse in het containervervoeraanbod voor de gratis verzending van velomobielen naar Minneapolis, Minnesota. In april gaan 24 velomobielen in een container naar Amerika! Er is nu nog maar plaats voor enkele velomobielen (5 februari is de uiterste datum om gebruik te maken van dit vervoer, tenzij de container eerder vol is)!

Maar ook Velomobiel.nl stuurt ook een Quatrevelo naar Denver (fb).

Northland Velo

Hier is een introductiefilmpje voor Northland Velo:
Van de oevers van de machtige Mississipi
En het land van 10.000 meren
De eerste velomobieldealer in het Midwesten

Waarom?

Waarom zou je een velomobiel (cozy, sleek) verkiezen boven een standaardfiets (cold)? Richard doet dat uit de doeken in deze video.

Karen op ICI-trike

Karen Darke (MBE) doet geen halve dingen! Ze fietste naar de top van de hoogste vulkaan van Afrika, de Kilimanjaro, op haar ICE Full Fat handbike!
De Britse paralympische gouden medaille wielrenster en avonturierster Karen Darke, die verlamd is, is met succes naar de top van de Kilimanjaro gefietst op haar speciaal aangepaste ICE Full Fat handbike. Karen, met haar geweldige groep vrienden en lokale deskundige gidsen, bedwong eerder dit jaar in zes dagen met succes de 5.895 meter hoge berg.
Het is niet het gebruikelijke fietsavontuur waar ICE bij betrokken is, maar het klonk geweldig en een beetje gek en als iemand het kan, is Karen het wel. Het klonk als een onmogelijke uitdaging, dus natuurlijk zei ICE ja! Felicitaties van ICE, Karen.
Bron op Facebook.

Zoekplaatje

Wie weet waar dit groene ding stond...?

Reacties

andre.brouwer op vr 15 dec 2023 om 14:10

De Rotte Rijders vertrekken de 27e om 11:00 vanaf het Maltaplein Rotterdam Nesselande richting Arnhem met rond 13:00 een tussenstop bij Ballast Nedam, Ringwade 71 te Nieuwegein.
En de 29e weer in terug naar Rotjeknor.
Mocht je aan willen sluiten, meld je bij andre.brouwer010 apestaartje gmail punt com

Nyh op vr 15 dec 2023 om 15:31

Zoekplaatje:
N51 51,826 E004 38,931
Oost Kinderdijk, Alblasserdam met uitzicht op brug over de Noord.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.