Lelystad-Enkhuizen(-Lelystad) 2023

Gepubliceerd op

LEL bruut onderbroken door ongeval.

De politie auto achtervolgt een automobilist die van de weg en de dijk af reed, en (deels) te water raakt. De politie en de hulpverlening blokkeren het fietspad. Dat is mooi balen voor de LEL-deelnemers (oorspronkelijke tekst).
Foto van Ssas S.

Hierdoor is er verwarring ontstaan in de uitslagen, een 'ongeluk' bij het keerpunt nabij Enkhuizen. Sommige rijders werden daar minutenlang opgehouden omdat het fietspad verspert was.

De uitslag staat deels op MeWe op het account van Theo van Andel (of bij Velomobiel.nl).
1: Theo van Andel (Snoek L)
2: Pieter Sijbrandij (   Tuna  )
3: Ymte Sijbrandij  (   Tuna  )
4: Daniel Fenn     (W9 special?)

Zie ook het forum Ligfietsers.nl en Facebook. Lees ook de reacties bij dit evenement.
Kopfoto van Tim S.

De tussentijden (Zwischenzeiten) bij het keerpunt bij Enkhuizen, hand geklokt:De complete uiteindelijke uitslag, gemeten na 51 km LEL:Door het 'ongeluk' is er verwarring ontstaan welke lijst nou leidend is.

Reacties

TimS op ma 23 okt 2023 om 22:02

Het was een mooie race en heb genoten van deze eerste keer voor mij: lekker stampen over die dijk!

Maar, hoewel ik het volste begrip heb voor de bijzondere omstandigheden waardoor de organisatie voor een lastige keuze werd gesteld, houd ik wel een rare smaak over aan de nu gecommuniceerde uitslag. Een uitslag handgeklokt hoeft geen probleem te zijn, maar afgerond op hele minuten vind ik een wedstrijd, hoe vriendschappelijk en gemoedelijk ook, niet waardig. Een paar voorbeelden van rare zaken: 

- de hele top 4 is binnen een minuut geëindigd. Een eindtijd op hele minuten afgerond betekent simpelweg dat je niet kunt weten wie van die 4 heren het snelst was! Dit punt geldt overigens voor alle deelnemers binnen 1 minuut van elkaar...
- ik ben zelf vlak voor het keerpunt door Daniel Fenn ingehaald, ik zag de heren hem omkeren maar in de uitslag zat ik daar een volle minuut achter....

En zo kan ik meer rare zaken aanhalen. Deze uitslag vind ik simpelweg geen valide uitslag. Natuurlijk is het vervelend dat er een aantal deelnemers stil heeft gestaan door die politieblokkade. Lek rijden kost je ook je race en kun je ook weinig aan doen. Maar voor dat tweede worden geen wijzigingen in de uitslag gemaakt....

Ik hoop dat er ook nog een lijst komt met de 'gewone' door de chips gemeten tijden, vertraagd door politie, lekke banden of niet...

A.C.B. op ma 23 okt 2023 om 22:25

Tim,  en mogelijk meerdere deelnemers.
Begrijpelijk dat dit niet de wedstrijd uitslag is waar wij op hadden gehoopt. Er is niet zuiver gemeten. Maar dit was meer een controle punt dat de deelnemers ook echt in Enkhuizen zijn gekeerd. Nu als nood gebruikt voor een ruwe uitslag. Voor de sfeer en gezelligheid van het evenement mag dit de pret niet drukken. Volgend jaar zal naar alle waarschijnlijkheid een tijdmeet lus in Enkhuizen aanwezig zijn. en naar alle waarschijnlijkheid zal het fietspad niet afgesloten worden tijdens de rit. We staan open voor verbeteringen. De lijst met gemeten waarden Volle 51 km is er ook, De lijst is dan voor een indicatie en  voor een aantal deelnemers ook de werkelijke tijd zijn. Als deze geen oponthoud hebben gehad.

Ik zal het even door geven.
Vr Groet Wedstrijd com.

tdt op ma 23 okt 2023 om 23:08

@Tim: Lek rijden moet je ook je race kosten. Het feit dat ik lek reed heeft vooral te maken met het feit dat ik de verkeerde (snelle) banden gemonteerd had voor het (nog vochtige) weer. 
Dat risico neem je bewust... of niet. Dat Daniel er op de razendsnelle Michelin Blue Flange volledig zonder lekken door is gekomen (toch?) is volgens mij dan ook meer geluk dan wijsheid. 

TimS op di 24 okt 2023 om 09:19

@ Theo. Die uitslag wordt door Alexander / organisatie hierboven 'een ruwe uitslag' genoemd met gegevens die 'als nood gebruikt zijn'. Dan lijkt me de term 'officiële uitslag' niet echt van toepassing....

@tdt: ik beweer ook zeker niet dat lekke banden niet je race zouden moeten kosten. Misschien een wat ongelukkig voorbeeld. Mijn punt echter is dat uitslagen op hele minuten afgerond niet passen bij een wedstrijd: iets wat de organisatie inderdaad bevestigt. 

pjotr320 op di 24 okt 2023 om 09:39

Het weer was prima en de opkomst ook. De uitslag is een compromis, maar ja, je moet wat. C' est la vie. 
Ik vond het vooral een leuke middag. 
Pieter reed overigens ook in een Tuna.

A.vanLent op wo 25 okt 2023 om 08:18

Waarom wordt er niet gekeken naar GPS-data van de deelnemers?

John Kemper op wo 25 okt 2023 om 16:10

Ik ben vooral blij dat er niemand is geraakt door die  auto  die de  bocht uit vloog.  De dag had er dan heel anders uitgezien. Nu alleen wat verwarring over de uitslag.  Geen punt voor mij. Ik heb mijn eigen kilometerteller aan boord. Jammer dat  er niet meer mensen zijn te volgen op Strava. Dan heb je ook wat meer gegevens over werkelijk gereden tijden/snelheid/Wattage  etc.

TheoVelomobiel op wo 25 okt 2023 om 16:54

Je hebt gelijk Tim, Je kan dat geen officiele uitslag noemen. Dat neem ik terug.

Ik heb zelf wel nauwkeurig gekeken op welke tijd ik gekeerd werd en hoeveel tijd later ik Pieter tegen kwam. Dat was  1 minuut 56 seconden later.
Even aannemend dat we redelijk even hard reden had hij dus grofweg dezelfde tijd nodig om nog bij het keerpunt te komen, dus lag ik toen grofweg 3 minuut 48 seconde voor. hij is precies 3 minuten later gestart.
Dus de aanname van de organisatie dat ik voor Pieter lag op de heenweg is mijn inziens correct en geen gokje. 
Mijn Strava geeft ook die 24.12 aan
of de volgorde van de andere deelnemers ook klopt durf ik niet te zeggen.

Toen ik over de finish kwam nadat ik het  laatste stuk rustig heb gereden , had ik 53.11 op mijn teller. tijdens de meerdere minuten die ik heb stilgestaan stond deze stil. De eindtijd van de organisatie is 57.18

Ik baal er ook van dat de wedstrijd verpest is door die malloot die in het water reed. Het voelt wel anders dan lekrijden.

Volgend jaar beter.
Groet Theo

TheoVelomobiel op wo 25 okt 2023 om 16:56

Niet iedereen had gps aan, Arend Jan...
Het was inderdaad een leuke middag, Peter.
En ik moet er ook niet aan denken dat die auto een deelnemer had geschept..

TeJayLigFts op wo 25 okt 2023 om 19:52

Arjen heeft op STRAVA ook wat foto's geplaatst naast natuurlijk zijn race. Helaas de foto's en zijn prestatie zijn alleen voor ingelogde STRAVA-leden te zien.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.