Racen bij Rütenbrock keert terug

Gepubliceerd op

Op 19 augustus wordt de traditionale ligfietsrace bij Rütenbrock in ere hersteld. BBQ en kamperen in de tuin bij de fam. Bentlage, nadat je je een middag in het zweet hebt gewerkt in een veld van medeliggers.

Een ieder die wel eens heeft meegedaan met de ligfietsraces in Rütenbrock zal er met weemoed aan terugdenken. De vele open liggers, tandems, roeifietsen die in het veld verschenen. Het hobbelige parcours. De kermisachtige sfeer die de 'Rütenbrocker Radsporttagen' kenmerkte. Ymte die nog in een Quest reed, Daniel Fenn die de basis legde van de DF. De barbeque na afloop in de tuin van huize Bentlage, en de geimproviseerde camping.
Aan dat alles kwam in 2016 een einde, toen de organisatie van de Radsporttagen er mee stopte. De Bentlages gaven de race echter een groots vervolg door tweemaal in het nabijgelegen autocircuit Meppen het raceweekend 'A Race in the Park' te organiseren.
Racepark Meppen is na een eigenaarswissel onbetaalbaar geworden, en met het verlangen naar de sfeer van weleer is nu gekozen om races te organiseren op een kleinere baan, "de Polderputten" bij Ter Apel.
Autoraceovaal Polderputten bij Ter Apel

Net als vroeger worden de races op 'kermiszaterdag' gehouden, te weten 19 augustus. Het is de bedoeling om middags te beginnen met een snelle ronde, gevolgd door een race van 45 minuten (oval) en een race van 20 minuten (met chicanes). De 45min en 20min races worden gesplitst in on- of halfgestroomlijnd en velomobiel.
Kijk voor details in het agendabericht.


De gebroeders Bentlage zelf in actie

Wie nog eens lekker nostalgisch zijn hart op wil halen kan bladeren door het Rütenbrock fotoalbum van redacteur Theo.
2012: Rütenbrock
2013: Rütenbrock 
2014: Rütenbrock
2015: Rütenbrock
2016: Rütenbrock
2017: Meppen
2019: Meppen

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.