Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Bülk versus Alpha W9, botsing, hulp gevraagd, toegankelijkheid, roestig, oorzaak, Fransman, geheimzinnig, foto, racekap, Trisled prototype, roeifietstocht, Dortmund, fietstochten, zoekplaatje

Bülk versus Alpha W9

Sandiway heeft een spreadsheet gemaakt waar de, vrijwel dezelfde, afmetingen van de Bülk en de Alpha W9 (fb) (en de Snoek, WAW en Alpha 7) in staan. Let op: de bovenste helft van de spreadsheet is metrisch en de onderste helft is imperiaal (inch, mijl).

Ben test wat dit voor beide velomobielen uitmaakt voor snelheid bij een bepaald geleverde vermogen: deel 1 op kruissnelheid.

Met 60 km/u tegen een ree

Daniel Fenn kon van de week een ree niet meer ontwijken en is er met zijn Alpha M9 met 60 km/u op geknald en is over de kop gegaan. Hij toont de schade aan de M9 en verteld hoe het huidige ontwerp de veiligheid voor de rijder heeft verbeterd. Hijzelf heeft lichte verwondingen opgelopen.
Hoe het met de ree afgelopen is…

Daniel wil bij de Alpha 7 de verbeteringen van de 9 serie toevoegen.

Jan vraagt, weer, hulp

Wat nou, als er geen dealer voor een velomobiel in je buurt is en je wil weten of er iemand in de buurt woont die zo'n ding heeft. Zou een velomobielgebruiker zijn of haar velomobiel beschikbaar willen stellen voor een proefrit? En waar vind je zo iemand?

Velomobile World wil een kaart maken waar velomobielgebruikers op staan met daarbij vermeld het type velomobiel. Het adres, op de kaart, gaat niet verder dan de woonplaats met eventueel een telefoonnummer of e-mailadres. Zo'n tien tot vijftien jaar geleden bestond een dergelijke kaart (en is inmiddels verdwenen). 

We zijn erg benieuwd of deze kaart er gaat komen en in hoeverre het een succes gaat zijn, want:
  1. Hoeveel velonauten willen hun velomobiel ter beschikking stellen voor een proefrit?
  2.  En dan ook nog eens hun telefoonnummer en/of e-mailadres openbaar in het internet laten zetten?
  3. Dan is er de grote uitdaging om zoiets up-to-date te houden, zoals dit voorbeeld van één van onze redactieleden aantoont. En dan hebben we het alleen over producenten en dealers!
Maar wellicht is dit laatste het kleinste probleem, als men de koppen bij elkaar kan steken met de maker(s) van onderstaande automatisch gegenereerde kaart?

Ondanks dat we dus nog wel wat beren op de weg zien, wensen we Jan heel veel succes met het laten ontstaan van zijn kaart. Het uiteindelijke doel is immers het nobele streven om de velomobiel voor aspirant-gebruikers toegankelijker te maken.

Fietspaden voor iedereen toegankelijk?

Ondanks dat er een kleine 2 maanden geleden, met de opening van de Driewiel Doortraproute in Groningen, nog goed nieuws te melden was, is het wat betreft de voorzieningen voor aangepaste en buitenmaatse fietsen nog vaak bedroevend gesteld in Nederland.

Roestig

Verroest! Dat is een Quest (fb).

Gevaarlijk die dingen

Eén van de grootste Arabische zenders heeft een reportage gemaakt over velomobielen (twitter) of Aljariyat (Arabisch), waarin wordt gezegd dat ze gevaarlijk zijn, niet te zien zijn en files veroorzaken. Ligfietsen zijn de oorzaak van alles en nog wat.
Onze bron op Facebook.

Fransman in Nederland

De Fransman Damien (50) fietst door Drenthe (en Friesland) met het kleinste caravannetje dat je ooit hebt gezien. Hier de versie van het Dagblad van het Noorden (bij de Leeuwarder Courant verdween dit verhaal achter de betaalmuur).

Geheimzinnig voertuig

Wat is dit ongeïdentificeerde rijdend object op de wegen van de Landes?, aldus SudOuest ('Nederlands').
De oorspronkelijke titel van de Amerikaanse science-fiction televisieserie 'Trente Glorieuses' hebben we niet kunnen vinden.

* Het blijkt dat 'Trente Glorieuses' geen TV-serie op zich is, maar een tijdperk na de oorlog. Geen wonder dat de TV-serie niet te vinden is! Zie onderstaand commentaar van Simon de Molina (waarvoor dank!).

Rowan FXT

2 weken geleden maakten we jullie attent op een ervaringsbericht van Rob en vroegen hem tegelijkertijd om een paar foto's van de Rowan FXT. Deze week kregen we een mailtje met een tweetal foto's. Eén daarvan hebben we maar meteen bij de beschrijving van de fiets gezet, en de andere willen we jullie bij deze ook meteen laten zien. En nu niet meer vergeten, hè: zo ziet een Rowan FXT uit!
Foto: Rob Flohil

Racekap Snoek

Velomobiel.nl toont de racekap voor de Snoek.

Trisled prototype

Hier is het nieuwe snelle prototype (fb) met een volledig op maat gemaakte romp. Deze eerste conceptcarrosserie werd gemaakt om onze snelle prototypemogelijkheden bij Trisled te testen en te demonstreren.
Hier het verhaal erachter.

Roeifietstocht

Op zaterdag 1 juli is er weer een roeifietstocht. De startplaats is de minicamping Zwetzone in Wateringen. Er zijn twee verrassend veelzijdige tochten in petto, van 60 en 100 kilometer.
Zie ook de info op het forum Ligfietsers.nl.

Ritje Dortmund

The Dutch Recumbent neemt ons deze week mee voor een ritje naar de hel. Althans, als we op de titel van zijn YouTube-relaas af gaan. In werkelijkheid reed hij naar Dortmund, in het Duitse Roergebied. En ja, dat komt af en toe dicht bij de hel in de buurt. Een reisbericht in 3 delen: 1, 2 en 3.

Fietstochten

Even de agenda van dit weekend erbij:

Samen met bovenstaande Roeifietstocht vinden er over een week ook nog plaats:
  • Omdat de Afsluitdijk dat weekend voor fietsers (en wandelaars) open is, gaat LOL zaterdag 1 juli een rondje IJsselmeer doen;
  • Terwijl ALF zondag 2 juli de Fortenroute doet;
  • En LOL denkt dat een ieder op 2 juli uitgerust is voor de morning after (IJsselmeerrondje) zondagrit;
  • Liever Liggend Gouda doet zondag 2 juli  ook een toertocht;
  • In het grensgebied van Groningen, Drenthe en Duitsland (Niedersachsen) vindt zondag 2 juli alweer de tiende editie van Haren-Haren plaats (ook voor ligfietser).

Zoekplaatje

Het zoekplaatje van vorige week is dus echt een uitdaging gebleken, zeker als je niet weet in welke buurt je het moet zoeken. Het is natuurlijk ook niet zo dat Nederland maar een stuk of 10 hefbruggen heeft, maar er zullen er niet zo heel veel zijn waar het fietspad op deze manier naar de brug toe wordt geleid (zo heeft schrijver dezes de juiste plek gevonden).
Op onderstaande foto kun je zien hoe het er in Google Maps van boven uitziet. Mocht het tegen het einde van de komende week nog niet zijn opgelost, gaan we ervan uit dat de Rotte Rijders of Liever Liggend Gouda deze wel voor de rest van het land willen oplossen. En alvast bedankt dat jullie je tot nu toe gedeisd hebben gehouden!

Reacties

WimH op vr 23 jun 2023 om 13:41

Een standaard Bülk is dus net zo snel als een door DF geoptimaliseerde W9.

Die zag ik niet aankomen :-)

En een SL is sneller dan een Bülk. Wow.

WimH op vr 23 jun 2023 om 13:42

Of eigenlijk Wouw ;-) 

JAVE op vr 23 jun 2023 om 14:04

Ja, met deze foto herken ik de rotonde, en dus ook de brug...

Bietrume op vr 23 jun 2023 om 14:09

"De oorspronkelijke titel van de Amerikaanse science-fiction televisieserie 'Trente Glorieuses' hebben we niet kunnen vinden." In het artikel zeggen ze dat de velomobiel precies komt uit een TV serie van de "trente glorieuses". Les Trente Glorieuses is de periode tussen 1945 en 1973, dus van het einde van de Tweede Wereldoorlog tot aan de oliecrisis van 1973.  Zie: https://nl.wikipedia.org/wiki/Trente_Glorieuses

Oliver op vr 23 jun 2023 om 15:06

Simon, dank voor de aanvulling/correctie! Ik heb het in het artikel erbij gezet.
Waarschijnlijk hadden ze met die TV-serie dan de Thunderbirds o.i.d. in gedachten.

andre.brouwer op vr 23 jun 2023 om 16:36

Ik weet het, de oplossing voor het zoekplaatje  ! 
Maar ik mag het (nog) niet zeggen ...
;-)

The Dutch Recumbent op vr 23 jun 2023 om 20:30

Thanks voor de reclame.
Als je het mooie Duitse landschap wil zien, kan ik deel twee aanbevelen. 

Oliver op di 27 jun 2023 om 11:02

Andre, het had me ook verbaasd als je deze niet wist! Wat zal het zijn, zo'n 2,5 km in vogelvlucht? (en nóg een gratis tip voor de rest van de lezers...) ;-)

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.