Bernd Rohloff is overleden

Gepubliceerd op

Bernd Rohloff is bekend van o.a. de Rohloff Speedhub.

Op vrijdag 19 mei 2023 is de aan Parkinson lijdende Bernd Rohloff vredig maar onverwacht overleden.
 
‘Bernie’ was een inspiratie voor de fietsbranche, stond altijd klaar met een vriendelijk woord en had een zwak voor bijzondere details aan fietsen.
 
De op 21 februari 1950 geboren ingenieur begon in 1986 samen met zijn vrouw Barbara het bedrijf Rohloff GmbH. In eerste instantie werd een fietsketting ontwikkeld waarop later Greg LeMond en Miguel Indurain successen in de Tour de France en op wereldkampioenschappen boekten.
Sinds 1996 is de naam van Bernd Rohloff onlosmakelijk met de toen geïntroduceerde Rohloff Speedhub verbonden. Met 14 interne versnellingen heeft de Speehub een tot nog toe ongeëvenaarde duurzaamheid. Die naaf is na 27 jaar nog altijd vrijwel onveranderd in productie en er zijn inmiddels bijna 400.000 exemplaren geproduceerd.
 
Met het heengaan van Bernie heeft de fietsindustrie een visionair verloren. Het team van Rohloff Nederland condoleert de familie Rohloff en de medewerkers in Duitsland.
 
Meer informatie is te vinden op de Rohloff website.

Reacties

NoStress op do 01 jun 2023 om 05:59

Parkinson is een vreselijke soms mensonterende ziekte. Helaas komt het steeds vaker voor.
Ik heb Bernd ontmoet tijdens het velomobieltreffen in Giessen lang geleden. Hij gaf een presentatie over de werking van zijn indrukwekkend product waarvan hier ook een in de garage staan. Een top product. 
 De man was uiterst gepassioneerd en zat ahw helemaal 'in' zijn product. Terrecht. Een meesterstuk. Visionairs zijn zeldzaam. Weer een die ons heeft verlaten. Sterkte aan zijn nabestaande.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.