Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Kinderen mee, vakantietochten, Wierdentocht, Klein Rondje IJsselmeer, wegwerkzaamheden, voor het eerst in een velomobiel, uitpakken en racekap Bülk, onderhoud trommelrem, Grenslandtour, Velomtek VT-1, Rotovelo, staren, doorfietsen, recordweekend, Climate Classic

Kinderen mee?

We weten dat er een extra passagier mee kan in bepaalde Quatrovelo's, maar ook in de Leitra is een plekje vrij (fb).

Vakantietochten

Martin is met zijn Hurry op en neer naar Geleen geweest. Vanuit Geleen heeft hij een rondje gemaakt naar Maastricht, Luik, Spa, Aken, Kerkrade en weer Geleen 

Wierdentocht

Afgelopen zaterdag had de groep Noorderligt een route uitgezet naar vele wierden (Fries: terpen) in het Groningse landschap. Er werd met 17 fietsen gestart bij fraai lenteweer.
Foto's

Klein Rondje IJsselmeer

Ook de groep Waterlandse Liggers waren zaterdag onderweg met een klein rondje IJsselmeer (fb) (eigenlijk Markermeer).

Als er een gezamenlijke rit is bij een van de groepen, rij dan ook eens mee: zie de evenementen in de agenda.

Wegwerkzaamheden onderweg?

Bij het forum Ligfietsers wijst Piet ons op een site die aangeeft waar er werkzaamheden zijn in Nederland (Melvin - MELden van Verstoringen in de Infrastructuur in Nederland).
Het wil dus niet zeggen dat de weg (er worden geen werkzaamheden op fietspaden vermeldt, toch?) afgesloten is, alleen zou er mogelijk gekluund moeten worden met je fiets.

Voor het eerst in een velomobiel

Saukki zet alles op een rijtje wat je kan verwachten bij je allereerste rit in een velomobiel.

Unboxing Bülk

Saukki mag de Bülk uitpakken en geeft ons de eerste indrukken van een korte rit met de Bülk (helaas zonder ondertiteling).

Nieuwe kap voor de Bülk

Jan van Velomobile World toont ons een prototype van de nieuwe racekap voor de Bülk. De kap is 2 cm hoger en de kniebulten (protuberance) zijn ook hoger.
Begin juni zou deze kap bij de dealers zijn.

Onderhoud van de trommelrem

De trommelrem is hier al uitgebouwd.
Er zou condenswater in de trommelrem kunnen komen waardoor de remschoenen moeizaam loskomen van de remtrommel. Jan laat zien hoe je dat aanpakt in deze demonstructie.
We kunnen echter de toolkit nog niet vinden op Velomobile World.

Grenslandtour

Deze week zijn ook bewegende beelden van de Grenslandtour op YouTube geplaatst. De links hiervan hebben we natuurlijk weer aan het overzichtsartikel toegevoegd.

Velomtek VT-1

Inmiddels was de Velomtek VT-1 (fb) nummer 6 in productie en gaat binnenkort naar de dealer in Kingston (Ontario, Canada), eindelijk weer een velomobiel van eigen bodem (Canada en de VS).
Zie ook een ouder bericht.

Rotovelo

Weer naar een ander continent, nu Australië.
'Ben Goodall van Trisled in Australië heeft zojuist een opmerkelijke video uitgebracht die het proces laat zien waarmee de Rotovelo wordt gemaakt. Deze zeer gedetailleerde blik wordt verteld door Ben zelf. Heel interessant, want Rotovelo's worden op een heel andere manier gemaakt dan andere velomobielen, die meestal uit een composietmateriaal bestaan.
Kijk maar eens…'.
Bron op Facebook.

Starende ogen

Deze boom houdt iedereen in de gaten (fb). "I always feel like, sombody's watching meeee..." (Rockwell, 1984)

Doorfietsen

De provincie Utrecht is een onderzoek begonnen naar de beleving van vijf toekomstige doorfietsroutes in de regio. Dit doet de provincie met een enquête die online en langs de fietspaden die onderdeel uitmaken van de route wordt verspreid. Meedoen kan tot 18 juni via deze link.

Recordweekend

Over een maand, om precies te zijn het weekend van 1 en 2 juli, vindt op het Aldenhoven Testing Center een recordweekend voor HPV plaats. Meer details hierover zijn te vinden op het Duitse Velomobilforum. Her en der zijn op internet al aanwijzingen te vinden, dat men serieus de fiets aan het tunen is.
Dus, heb je altijd al eens een recordpoging willen doen, meld je dan snel aan! Maar aanmelden kan natuurlijk ook als helper, of je gaat als toeschouwer de deelnemers aanmoedigen.

Climate Classic

Op 19 juni wordt de toerrit Climate Classic 2023 verreden. In de reglementen staat nergens iets over het soort fiets waarmee men zou moeten deelnemen, dus we gaan ervan uit dat ligfietsen en velomobielen geen probleem zijn. De optionele pendelbus zou natuurlijk wel een probleem kunnen vormen, zeker voor velomobielen. Maar ach, die hebben 'wij' toch niet nodig, toch?! ;-)

Reacties

PietV op vr 02 jun 2023 om 15:24

Het viel mij op dat over het onderhoud van een trommelrem geschreven wordt over remschijven. Remschijven komen gelukkig nooit los, anders werkt de schijfrem niet meer. Trommelremmen remmen met remschoenen. 

TeJayLigFts op vr 02 jun 2023 om 18:21

Piet, aangepast.

Willeke.IGKT op vr 02 jun 2023 om 19:35

Er is ook een 'niet facebook' verslag van De Waterlandse Liggers en hun kleine ronde IJsselmeer: https://recumbinati.nl/2023/05/22/de-waterlandse-liggers-doen-een-ronde-27-mei-2023/ 
Op die site kun je de meeste rondjes van de groep terug vinden, en je komt er door de melding in de agenda te volgen, voor de tocht staat er een aankondiging, erna meestal een verslag.

lighans op za 03 jun 2023 om 11:05

Dank Willeke. ;)

En de volgende belooft een hele interessante stopplek te hebben.Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.