Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Bülk, afstellen remmen, Pippi, Snoek L, Mid foot cycling, binnenbandtest, zonnedak WAW, InterCityBike, trike, zomercompetitie, GLT

Bülk en Milan nieuws  van Velomobile World

Bülk (Bulk, Buelk): 'torenhoge' Nederlanders maken opmerkingen over knieruimte, hoofdruimte en uitzicht naar opzij met de racekap. Een combideksel met hogere bulten wordt al getest. Deze hogere bulten komen in de racekap evenals 1,5 cm meer hoofdruimte en een nieuw ontwerp voor de zijruiten. Deze kap wordt uitgerust met een motorvizier.

Milan: Ook de racekap voor de Milan SL/GT krijgt een motorvizier.
Zie Velomobile World.

Voor de Bülk

De ontwerpen voor de 3D-printer blijven maar komen: nu een vliegenhor voor de Bülk en een vliegenhor voor de Nacaduct. Helaas zijn er meerdere versies van de racekap (zie o.a. hierboven) zodat de pasvorm kan afwijken ('Nederlands').

Afstellen remmen

Trekt je velomobiel (of trike) naar links of rechts dan wordt het tijd om de remmen af te stellen.

Pippi

En we dachten dat de Alpha W9 de kleinste versie van de Alpha 9 zou zijn. Hebben we buiten Daniel gedacht, hij fabriceert de Pippi ('Nederlands').  Genaamd naar Pippi Langkous / Langstrumpf!
Uiteraard is deze versie sneller dan de Alpha W9, alleen het frontaal oppervlak is al 82,2 % t.o.v. de W9.
In deze video van de romp is de kattenrug (smurfenmuts) opmerkelijk hoog.

Snoek L in kleur

Johan reed naar Velomobiel.nl om de Snoek L te bekijken. Mooie timing, de Snoek L heeft een kleurtje gekregen (fb). Als bijvangst heeft hij ook een schitterende foto gemaakt van zijn QV bij heiig weer.
Eva had intussen ook een filmpje van de gespoten Snoek L op YouTube gezet. De Snoek L is deze week verder afgebouwd, waarna Theo, bij een filmpje van het eindresultaat (op MeWe), kon vermelden dat alleen de ketting nog ontbrak.

Mid foot cycling

Krijg je de schoenplaat (bijv. spd) niet ver genoeg richting de hiel, dan kan je met deze cleat adapters van Mid Foot Cycling deze maar liefst 24 mm richting de hiel opschuiven.

Binnenbandtest

Sandyway test de 406-versie van de Revoloop Ultra binnenband (fb). Deze kwamen er in deze test erg goed uit.

Zonnedak op de WAW

Willy heeft een wel zeer fraaie regen- of zonnedak (fb) op zijn WAW gemaakt.

Nieuwe site InterCityBike

De website van InterCityBike is helemaal opgeknapt: zie de blog. Het ziet er beter uit.

InterCityBike naar Spezi

Ymte fietst samen met Bastiaan naar de Spezi. Anderen gaan met de auto en nemen mee:  de vernieuwde DF(XL) en uiteraard de Tuna.
En ze laten ook de Supre Drive zien.
De derailleur is zeer geschikt voor de velomobiel (of ligfiets) omdat deze voor de cassette wordt gemonteerd en geen ruimte onder de cassette nodig heeft. Hierdoor kun je ook direct een 20" wiel aandrijven. En omdat de schakelfunctie niet afhankelijk is van de stand van de kettingspanner zoals bij een 1x12 systeem, kun je ook een 2e kettingblad gebruiken. Bij bijvoorbeeld een 11-52 cassette en 30/61 voorblad heb je een versnellingsbereik van maar liefst 961% (vergelijk Rohloff naaf 526%).

Een trike is niet kinderlijk

Met in gedachte 1-Korinthiërs vers 13 ('Nederlands').

Zomercompetitie

We hebben de uitslagen op foto's kunnen vinden. En ja, de tijdmeting werkt weer.
Er deden in Tilburg, maar, zeven deelnemers mee.
En in Bath de baan vol (fb) was.

Grenslandtocht

Wie nog niet heeft ingeschreven voor de Grenslandtocht, die in het Hemelvaartweekend zal plaatsvinden, kan dit nog tot 14 mei doen. En wie vanuit het oosten van het land geen zin heeft om hier in z'n eentje naartoe te fietsen, kan nog aansluiten bij Mooi Twente.

Reacties

WimH op vr 28 apr 2023 om 14:37

Ik ben niet zo'n voorstander van bijbelteksten. 
Gebeurde op het Forum ook al.

Wat mij betreft houden we ons hier vooral bezig met iets waar we allemaal van houden, namelijk ligfietsen.

MichielAdriaan op vr 28 apr 2023 om 17:04

Nee dan heeft (naast Johan Vollenbroek) Karl Marx in Das Kapital wat zinnigers te zeggen: "Après moi le déluge! (na mij de zondvloed!) is de leuze van iedere kapitalist en van iedere natie van kapitalisten. Waar het kapitaal niet door de maatschappij gedwongen wordt rekening te houden met de gezondheid en de levensduur van de arbeider, springt het dan ook roekeloos om met deze zaken".

Tsjomme op za 29 apr 2023 om 21:55

Bijbelteksten, citaten uit Das Kapital, laat iedereen zeggen wat hij wil. Zolang er geen andere mensen mee gekwetst worden. En dan bedoel ik echt kwetsen en niet op de lange tenen getrapt. Geef elkaar wat ruimte.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.