Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Waaide hard, Tuna, Alpha M9 en W9, Quatrevelo en Snoek, tweewielers, bril met spiegel(s), Terra Cycle, onderhoud, test, zomercompetitie, zoekplaatje

Waaide hard

Het heeft meer dan een jaar niet gestormd. In het filmpje  zie je wandelaars en fietsers afgelopen maandag tegen de storm opboksen of voortgestuwd worden (in stad Groningen). Er liggen wel veel fietsen, maar geen ligfietser te zien.

Tuna ervaring

Hans heeft zijn DF XL ingeruild voor een Tuna. Op het forum Ligfietsers.nl deelt hij ons zijn eerste ervaringen mee (na 350 km).

Fotovergelijking Alpha M9 en W9

Op het Duitse forum staan foto's waar je kunt zien hoe de M9 (wit) verschilt van de W9 (geel) wat betreft grootte: set 1 en set 2.
Nou is er nog een vraag te beantwoorden: past de M9 in de W9?
Nog niet uitgekeken op de W9, hier is een filmpje van Daniel met en over de M9 (er was nog een uitgebreidere versie van, waar bij de M9 verticaal op Daniel zijn hand rustte. Helaas verwijderd). Nog een film van Daniel over de W9.
Hoeveel minder opbergruimte levert stuursticks (Panzerlenkung) op t.o.v. een bovenstuur. Hier de foto's van de M9 met tankbesturing (joysticks) en W9. Op Facebook).

Fotovergelijking Quatrevelo en de Snoek

Ook hier is de vraag: past de Snoek in de Quatrovelo?

Tweewielers op forum Ligfietsers.nl 

Voor een ieder die nog niet op het forum Ligfietsers.nl heeft rondgekeken.
  • FietsBennie heeft zijn fiets uit elkaar gehaald, helemaal schoongemaakt, van een nieuwe ketting voorzien. Maar nu loopt zijn achterwiel stroef. Wie helpt hem?
  • JosLigfiets heeft in het kader van N+1 een uitbreiding van zijn fietsenverzameling aangekocht., een Optima Lynx. Maar zijn neuspijp is te lang. Hoe kort je die in zonder vervorming (onrond) op de neuspijp?

In plaats van externe spiegels

Sandiway kocht deze TriEye bril met meekleurende glazen en een achteruitkijkspiegel en probeert deze uit in de Snoek. Externe spiegels verpesten op hoge snelheid namelijk de stroomlijn.

Terra Cycle

Pat(rick) Franz, oprichter van Terra Cycle, verteld over de start ervan, zijn plannen en de ligfietsindustrie ('Nederlands') op Recumbent.news. Een maand geleden verkocht hij Terra Cycle aan twee van zijn medewerkers.

Onderhoud Bülk

Velomobile World heeft weer een onderhoudsvideo geplaatst op YouTube. Deze keer laat Jan zien hoe je de voorwielophanging uit de Bülk haalt.

Test

En toen kwamen we nog deze video tegen, waar op een Amerikaanse wielerbaan een bukfiets met een velomobiel wordt vergeleken. Spoiler: de bukfiets is NIET de snellere...

Zomercompetitie

Het lijkt erop dat de temperaturen dan nu toch eindelijk wat beginnen op te lopen, dus hoog tijd om je voor te bereiden op de zomercompetitie, die binnenkort weer begint.
Maar eerst is er nog de wintercompetitie in Apeldoorn.
In Australië geven ze het goede voorbeeld, al zal die training waarschijnlijk toch voor een andere (nazomer-)competitie zijn.

Zoekplaatje

Deze maand is het waarschijnlijk (weer) niet al te moeilijk, dus vragen we dit keer wat meer details. Waar is schrijver dezes een tijdje terug geweest en noem de namen van minstens twee attracties die op de foto zichtbaar zijn? En nee, de QV telt niet als attractie!

Reacties

WimH op vr 17 mrt 2023 om 13:13

Nog niet uitgekeken op de W9, hier is een filmpje van Daniel met en over de M9 (er was nog een uitgebreidere versie van, waar bij de M9 verticaal op Daniel zijn hand rustte. Helaas verwijderd). 
Helemaal aan het begin van het filmpje zie je dat Daniël de vm hoog houdt, daardoor kan hij het flesje bier niet aanpakken en zet hij de vm weer gewoon op de grond.

TheoVelomobiel op vr 17 mrt 2023 om 15:47

Zoekplaatje is N277 Kronenberg bij Toverland :-)
Qv van Oliver Piper

TheoVelomobiel op vr 17 mrt 2023 om 15:50

Attracties Fenix en Troy

CV op zo 19 mrt 2023 om 17:37

Hmm, als brildrager is zo'n brilspiegel denk wat lastig..

Maar ik ben erg gehecht aan de beide spiegels op m'n VM. Ook erg fijn om ze even bij te draaien om grootlichtrijders achter je hun licht weer terug te geven.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.